Warm Bodies. Το επόμενο Twilight; Δείτε την πρώτη φωτογραφία

Το Twilight, το επιτυχημένο εμπορικά φραντσάιζ σε λίγο καιρό τελειώνει. Το πρώτο μέρος της Χαραυγής, η ταινία που μεταφέρει κινηματογραφικά το τελευταίο βιβλίο της Στέφανι Μέγιερ έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες, ενώ τη συνέχειά του, θα τη δούμε την επόμενη χρονιά με το δεύτερο μέρος. Είναι από τις λίγες ταινίες που κυκλοφορούν και έχουν τόσο πολλούς και πιστούς οπαδούς, που όλοι τους, στούντιο, παραγωγές, ολόκληρη η αμερικανική βιομηχανία κινηματογράφου, ψάχνει διακαώς για το φιλμ που  θα καλύψει το κενό και θα φέρει πάλι το νεανικό κοινό στην αίθουσα τα επόμενα χρόνια.

Τέτοια περίπτωση φαίνεται να είναι η νέα ταινία του Τζόναθαν Λέβιν “Warm  Βodies”, ο οποίος απέσπασε το 2008 το βραβείο κοινού από το Σάντανς με την ταινία «Χυμαδιό» και σκηνοθέτησε την κωμωδία “50/50”. Αν και ο νέος και πολλά υποσχόμενος δημιουργός φαινόταν να ακολουθεί άλλη διαδρομή, το νέο του φιλμ στο οποίο είναι επικεφαλής και έχει ξεκινήσει γυρίσματα, έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει το επόμενο Twilight, ή τουλάχιστον έτσι πλασάρεται, όπως θα δείτε παρακάτω στη φωτογραφία που σας παραθέτω.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Νίκολας Χουλτ, τον είδατε πρόσφατα στο «Χ-Μen: Η πρώτη γενιά» υποδυόταν τον Beast, και η Τερέζα Πάλμερ (Ι am Number Four). Οι δυο τους θα ζήσουν όπως και στο Τwilight, τον απαγορευμένο έρωτα, με τη μόνη διαφορά ότι αυτός είναι ζόμπι. Τέρμα οι βρικόλακες. Τα ζόμπι και ο μύθος τους θα αποτελέσει το υπερφυσικό στοιχείο της ταινίας. Ένα ζόμπι Τwilight δηλαδή, αν και δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα ρομαντικό λαβ στόρι στο είδος των ζόμπι ταινιών.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Άιζακ Μάριον που δεν μπορείς να πεις διαβάζοντας τη σύνοψη του ότι μπορεί να έχει σχέση με το βαμπιροφραντσάιζ. Αλλο βιβλίο και άλλο κινηματογράφος όμως.

Διαβάστε παρακάτω την υπόθεση της ταινίας που συνοδεύει τη φωτογραφία και κρίνετε αναλόγως.

«Τα Ζόμπι αγαπούν τους ανθρώπους, ειδικά τους εγκεφάλους τους. Αλλά ο R (Νίκολας Χουλτ) είναι διαφορετικός. Είναι ζωντανός στο εσωτερικό του, σε αντίθεση με τα εκατοντάδες άλλα ζόμπι, που τρέχουν τα σάλια τους και βρυχώνται, όλοι τους θύματα της πρόσφατης πανούκλας που οδήγησε τους τελευταίους επιζώντες να βρίσκονται σε μια καλά φυλασσόμενη πόλη. Τώρα τα ζόμπι περιφέρονται στο σταθμό ενός αεροδρομίου, και ψάχνουν για ανθρώπινο θήραμα, ζώντας με τον φόβο των Boneys, το νέο είδος ζόμπι.

Μια μέρα o R με τον καλύτερο φίλο του Μ κατευθύνονται προς την πόλη για αναζήτηση τροφής. Εκεί, ο R βλέπει για πρώτη φορά την Τζούλι (Τερέζα Πάλμερ), μία όμορφη γυναίκα. Αποφασισμένος να την σώσει πρώτα από τα Ζόμπι και στη συνέχεια από τους Boneys, την κρύβει στο σπίτι του, ένα σωριασμένο αεροσκάφος 747.  Η Τζούλι είναι τρομοκρατημένη και ο R παρόλο που τη διαβεβαιώνει  «Όχι … φαί» αυτό ελάχιστα την ηρεμεί. Αλλά όταν ο R αρχίζει να ενεργεί πιο ανθρώπινα, την προστατεύει, αρνείται να τρώει ανθρώπινη σάρκα, ακόμη καταφέρνει να μιλά με ολόκληρες προτάσεις, η Τζούλι συνειδητοποιεί ότι ο R είναι ξεχωριστός.

Μετά από μερικές επιθέσεις των Boneys, αλλά και με τον πατέρα της να έχει ξεκινήσει μια  ένοπλη αναζήτηση, η Τζούλι συνειδητοποιεί ότι δεν μπορούν να κρυφτούν για πάντα. Έτσι, η ίδια καταφέρνει και επιστρέφει πίσω στο σπίτι, αφήνοντας τον R συντετριμμένο. Απελπισμένος επειδή θέλει να τη δει, ο R αποφασίζει να χτενίσει τα μαλλιά του, να σταθεί λίγο πιο όρθιος, και να υποδυθεί τον άνθρωπο για αρκετό καιρό για να περάσει τους φρουρούς της πόλης. Σε περίπτωση που ο ίδιος μπορέσει να αποδείξει στους ανθρώπους ότι τα Ζόμπι μπορούν να αλλάξουν, ίσως ο R και η Τζούλι μπορούν να έχουν μια ευκαιρία στην αγάπη. Αλλά με τους Boneys να κατευθύνονται προς την πόλη για να τη λεηλατήσουν και τον πατέρα της Τζούλι να προσπαθεί να σκοτώσει τον R και τους φίλους του, έχει φτάσει η στιγμή για μια ολομέτωπη μάχη μεταξύ ζωντανών και νεκρών.

Μια ιστορία αγάπης και μεταμόρφωσης.  Η ταινία Warm Bodies, είναι μια ιστορία για ένα αγόρι που αγαπά ένα κορίτσι … για κάτι περισσότερο πέρα από το σώμα της.

Η φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση. H ταινία έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες τον Αύγουστο του 2012.