Τρέιλερ: Η τέχνη μπορεί και σκοτώνει στο σύμπαν του Velvet Buzzsaw

Τζέικ Τζίλενχαλ και Νταν Γκιλρόι συνεργάζονται και πάλι πέντε χρόνια μετά το “Νυχτερινό Ανταποκριτή” σ΄ ένα φιλμ που συνδυάζει τη σάτιρα και τον τρόμο με φόντο αυτή τη φορά τον λαμπερό κόσμο της σύγχρονης τέχνης.

Επιστρατεύοντας και πάλι το μαύρο χιούμορ αλλά και τον τρόμο, ο Νταν Γκιλρόι βουτάει σ’ ένα άλλο σύμπαν, εξίσου αδηφάγο με αυτό των ΜΜΕ, αυτό της τέχνης, των γκαλερί, των κριτικών τέχνης και αυτών που την εμπορεύονται με σκοπό, τι άλλο, το κέρδος.

Το Velvet Buzzsaw μας διηγείται την ιστορία ενός ξιπασμένου κριτικού τέχνης (ο Τζίλενχαλ σ΄ έναν ακόμη απολαυστικό ρόλο), που ανακαλύπτει πως οι πίνακες ενός πρόσφατα πεθαμένου ζωγράφου, εκτός του ότι έχουν γίνει “hit” από συλλέκτες, επιμελητές και κριτικούς, έχουν την τάση και να ζωντανεύουν και να εξοντώνουν το σινάφι που τους εμπορεύεται. Και αυτή η ανατροπή είναι που κάνει τη διαφορά στο φιλμ. Στο δεύτερο μισό του τρέιλερ που θα παρακολουθήσεις παρακάτω, οι ρόλοι αντιστρέφονται η τέχνη γίνεται θύτης, και ο κόσμος που την καπηλεύεται το θύμα.

Εκτός από τον Τζέικ Τζίλενχαλ συμμετέχουν οι Τόνι Κολέτ, Ρενέ Ρούσο, Ζάουε Άστον, Τομ Στάριτζ, Τζον Μάλκοβιτς, ενώ κάνει ένα μικρό πέρασμα η κόρη του Γιώργου Βογιατζή, Κασσάνδρα. Η ταινία θα κάνει το ντεμπούτο της στο φεστιβάλ του Σάντανς και μετά στο Netflix την 1η Φεβρουαρίου.