Τρέιλερ: Το σίκουελ του ‘Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών’, Peninsula, φέρνει μια ζόμπι αποκάλυψη

Ορδές ασταμάτητων και ταχύτατων ζόμπι έτοιμα να σε κατασπαράξουν προτού προλάβεις να πεις κύμινο, θα κατακλύσουν την οθόνη σου για ενάμισι λεπτό, όσο διαρκεί το σπιντάτο νέο τρέιλερ σε 8Κ ανάλυση του άτυπου σίκουελ του «Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών» (Train to Busan), Peninsula!

Το τρένο για το Μπουσάν, κυκλοφόρησε το 2016 και γρήγορα απέκτησε τη φήμη ως μια από τις καλύτερες και πιο ευφάνταστες προσθήκες του υπο-είδους των ταινιών ζόμπι των τελευταίων ετών και όχι άδικα. Ο σκηνοθέτης του Σανγκ-χο Γιέον μέσα στο κλειστοφοβικό περιβάλλον ενός τρένου διασκέδασε τους πιο απαιτητικούς θεατές με το νεύρο και την ένταση των σκηνών, τον ασταμάτητο ρυθμό, αλλά και με τη διάθεσή του για κοινωνική κριτική. Όλα λειτούργησαν αρμονικά, παρόλο που το φιλμ δεν διέθετε τα άψογα cgi εφέ των ανάλογων χολιγουντιανών παραγωγών, αλλά διέθετε αναγνωρίσιμους χαρακτήρες που συμπάσχεις μαζί τους, που δεν βρίσκονται εκεί μόνο ως λεία των εντυπωσιακών ορδών ζόμπι.

Η ταινία τότε έκανε το επιτυχημένο της ξεκίνημα από τις Κάννες και προβλήθηκε στο μεταμεσονύχτιο τμήμα του γνωστού φεστιβάλ. Από την ίδια αφετηρία ξεκινά και το σίκουελ, αφού η Peninsula θα αποτελούσε μια από τις επιλογές και του φετινού, αν δεν αναβάλλονταν, σύμφωνα με τη λίστα των ταινιών που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα η Κρουαζέτ.

Με αφορμή τη συμμετοχή της ταινίας στις Κάννες, οι συντελεστές της αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν ένα νέο τρέιλερ που φέρνει τη φεστιβαλική σφραγίδα, ανακοινώνοντας πως το φιλμ θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Ιούλιο, χωρίς, ωστόσο, ακριβή ημερομηνία, ένα μήνα, δηλαδή, μετά το δειλό άνοιγμα των κινηματογραφικών αιθουσών στη Ν. Κορέα. Η έξοδός της, ωστόσο, σε άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, παραμένει ακόμη άγνωστη.

Ο Σανγκ-χο Γιέον έχοντας στα χέρια του αυτή τη φορά διπλάσιο προϋπολογισμό, αποφάσισε για το σίκουελ που τοποθετείται χρονικά τέσσερα χρόνια μετά από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, να επεκτείνει τη δράση του σε πόλεις και βουνά, σε όλη την κορεατική χερσόνησο (εξού και ο τίτλος) με νέους χαρακτήρες, δανειζόμενος ιδέες από γνωστές επιτυχημένες αμερικανικές ταινίες του παρελθόντος. Δανείστηκε στοιχεία από τις αποκαλυπτικές κοινωνίες των ταινιών Mad Max, όπου επικρατεί μόνο ένα ένστικτο, αυτό της επιβίωσης, αλλά από και τον λιγομίλητο πρωταγωνιστή της «Απόδρασης από τη Νέα Υόρκη» του Τζον Κάρπεντερ, αφού ο ήρωας του φιλμ είναι ένας στρατιώτης με μόνη αποστολή να μπει στην απαγορευμένη ζώνη, από την οποία απέδρασε στο παρελθόν, να ανακτήσει κάτι πολύτιμο και να βγει έξω ζωντανός. Εκεί θα βρει επιβιώσαντες του ιού που ζουν εκεί, και θα ξαναζήσει τον τρόμο για δεύτερη φορά.

Το τρέιλερ