Τολμάς να πεις το όνομά του; Τρέιλερ για τον Candyman

Ο Τζόρνταν Πιλ και η Νία ΝταΚόστα μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη τον θρυλικό Candyman.

Τη δεκαετία του ’90 ο Μπέρναρντ Ρόουζ σύστησε στο σινεφίλ κοινό τον θρύλο του Candyman, ενός φονικού πνεύματος που εμφανίζεται μόνο σε όποιον τον καλεί λέγοντας πέντε φορές το όνομά του μπροστά στον καθρέφτη. Ο Ρόουζ παρέδωσε μια σπλάτερ ταινία, που απέκτησε πιστό κοινό, και δύο όχι τόσο επιτυχημένα σίκουελ και η απόκοσμη φυσιογνωμία του πρωταγωνιστή του Τόνι Τοντ, με τον γάντζο και τις μέλισσες να τον περιτριγυρίζουν αποτέλεσε μια τραγική και ανατριχιαστική φιγούρα – ορόσημο στην ιστορία του σινεμά τρόμου.

25 χρόνια μετά ο Τζόρνταν Πιλ δημιουργός του Τρέξε!, και Εμείς έχοντας στο πλευρό του την σκηνοθέτιδα Νία ΝταΚόστα, επαναφέρει τον τραγικό μύθο του Candyman στη μεγάλη οθόνη, κάπως παραλλαγμένο και εκσυγχρονισμένο προσελκύοντας έτσι όχι μόνο τους ήδη μυημένους, αλλά και όσους δεν έχουν δει το πρωτότυπο φιλμ του 1992. «Η ταινία θα μπορεί να σταθεί μόνη της, αν δεν έχεις ακούσει ποτέ γι’ αυτή, θα συνδέεται όμως με έναν πολύπλοκο και ενδιαφέρον τρόπο με την πρωτότυπη» ανέφερε στο παρελθόν ο συμπαραγωγός Ίαν Κούπερ.

Ο Candyman στη νέα ταινία επιστρέφει και πάλι σε γνώριμα μέρη, στις φτωχογειτονιές του Σικάγο, μόνο που αυτές έχουν αναβαθμιστεί και ο μύθος του κεντρίζει το ενδιαφέρον ενός ζωγράφου (Yahya Abdul-Mateen II). Σαγηνεύεται από την ιστορία του, και η εμμονή του αυτή θα «ξυπνήσει» τον Candyman που θα σπείρει για μια ακόμη φορά τρόμο και αίμα σε όσους τον προσκαλούν.

Η πρωτότυπη ταινία εξέπεμπε όχι μόνο νοσηρή ατμόσφαιρα βουτηγμένη στο αίμα, ασκούσε ταυτόχρονα και καυστική κριτική απέναντι στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, τη δαιμονοποίηση της έγχρωμης φυλής και τους αστικούς θρύλους που συντηρούσαν ακατάπαυστα την εικόνα αυτή. Και αυτή η προσέγγιση της ταινίας την μετέτρεψε σε καλτ φιλμ που εκτιμάται ακόμα και μέχρι σήμερα.

Δείτε το τρέιλερ: