Trailer για το σίκουελ «Νήσος 2:Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού»

Αν περάσατε καλά και διασκεδάσατε με την επιτυχία του Χρήστου Δήμα «Νήσος» το 2009, μην παραλείψετε να δείτε το πρώτο trailer του σίκουελ. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες το Δεκέμβριο και η συνέχεια προμηνύεται το ίδιο απολαυστική. Όλοι τους ακόμα και οι …νεκροί επανέρχονται για μια δεύτερη ταινία στο πανέμορφο νησί της Σίφνου.

Ο Μουτζαχεντίν δάσκαλος, ο gay Παπα-Λάμπρος, το λαμόγιο ο δήμαρχος αλλά και ο σωβινιστής μπάτσος επιστρέφουν και πάλι στη μεγάλη οθόνη για να βρουν το θησαυρό που βρίσκεται στο νησί τους. Προσπαθώντας να πιάσουν την καλή θα ξεσηκώσουν τους πάντες με τα καμώματά τους. Είναι μία από τις λίγες ελληνικές ταινίες που οι χαρακτήρες και οι σκηνές της έμειναν χαραγμένες στο μυαλό μου. Η Ελένη Καστάνη (Ολυμπία) δυο χρόνια πριν, μεγαλούργησε στο ρόλο της κουτσομπόλας του νησιού, και θα ήταν έγκλημα να μην εμφανιζόταν και πάλι, έστω και ως …φάντασμα, ή οτιδήποτε άλλο έχουν σκαρφιστεί οι συντελεστές της ταινίας. Η δημοφιλή ηθοποιός ήταν απλά απίστευτη.  Όπως επίσης και ο Μιχάλης Μαρίνος, ως παπά Λάμπρος με τη σκηνή του κυνηγητού στο νεκροταφείο, απέδειξε το μεγάλο κωμικό του ταλέντο. Το σενάριο της ταινίας έδωσε τέτοια ανέλπιστη ώθηση, που να πω την αλήθεια δεν το περίμενα σε τέτοιο βαθμό.

Βέβαια το ερώτημα που μπαίνει είναι το εξής: Άραγε το σίκουελ θα μπορέσει να ξεπεράσει την επιτυχία της πρώτης; Το πρώτο trailer τείνει προς αυτή τη κατεύθυνση. Ακόμα και αν νομίζετε ότι θα δείτε μία από τα ίδια, πάλι φρόντισαν γι’ αυτό οι δημιουργοί της, εμπλούτισαν το φιλμ με νέους χαρακτήρες, και ο ένας από αυτούς ήδη κλέβει την παράσταση, ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

Παρακάτω το νέο trailer και η υπόθεση της ταινίας.

Η πλοκή ξεκινάει πέντε χρόνια μετά το τέλος της πρώτης ταινίας. Ο Μπάμπης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), ο Άγης (Δημήτρης Τζουμάκης) και η Αφροδίτη (Ζέτα Δούκα) εκτίουν τις ποινές τους. Ο πρώτος σε λίγο αποφυλακίζεται με αναστολή, ο δεύτερος έχει μπροστά του πολλά χρόνια, ενώ η χήρα αποφυλακίζεται κανονικά. Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος (Μιχάλης Μαρίνος) δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους.

Δύο μόλις ημέρες πριν την αποφυλάκισή τους, ο Μπάμπης και η Αφροδίτη γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο κι έτσι πληροφορούνται την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί. Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου χάρτη, ξεψυχά.

Ο Μπάμπης εκβιάζει τον παπά Λάμπρο για να γίνει συνεταίρος του, ο Άγης μαθαίνοντας για τον θησαυρό οργανώνει την απόδρασή του, σταδιακά εμπλέκονται όλοι οι παλιοί γνώριμοι κάτοικοι του νησιού κι ένα ανελέητο «κυνήγι χαμένου θησαυρού» ξεκινά!

Ανάμεσά τους και το… φάντασμα της Ολυμπίας.

Συμμετέχουν οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Μπάμπης), Μιχάλης Μαρίνος (παπά Λάμπρος), Δημήτρης Τζουμάκης (Άγης), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Αποστόλης), Ελένη Καστάνη (Ολυμπία), Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (Αγγέλα), Τάνια Τρύπη (Λούλα), Ζέτα Δούκα (Αφροδίτη), Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Εύα), Παύλο Ορκόπουλο (Θωμά), Μιχάλη Γιαννικάκη (Νικήτα), Αλέξανδρο Γιάννου (Ιορδάνη), Κωνσταντίνο Δανίκα (Γιατρό), Σόλωνα Τσούνη (Αλέξανδρο), Πόπη Χριστοδούλου (γυναίκα Νικήτα), Νίκος Γεωργάκης (Όττο), Σωτήρης Καλυβάτσης (Τζέρι), Αγγελική Λάμπρη (Χαρά), Κώστας Βουτσάς (Αποστόλης).

Στο σενάριο βρίσκουμε τους δημιουργους της πρώτης ταινίας Έλενα Σολωμού, Κωστής Παπαδόπουλος  ενώ στη σκηνοθεσία τον  Αντώνη Αγγελόπουλο.