Τrailer από το πολεμικό έπος του Ζανγκ Γιμού “The Flowers of War” με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ

Η πιο μεγάλη παραγωγή  που έχει γίνει ποτέ στην Κίνα έχει το πρώτο της trailer. Πρόκειται για το φιλμ «Τα Λουλούδια του Πολέμου», τη νέα ταινία του Ζανγκ Γιμού που ίσως ακούσατε στο παρελθόν να τιτλοφορείται ως «13 Λουλούδια της Νανκίνγκ» με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ.

Το φιλμ, που αποτελεί και την επίσημη πρόταση της χώρας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, βασίζεται στο βιβλίο του Yan Geling «13 Γυναίκες της Νανκίνγκ» και η ταινία περιγράφει ένα μέρος των γεγονότων που έμειναν ως γνωστά με τον όρο «Βιασμός της Νανκίνγκ» ή «Σφαγή της Νανκίνγκ». Το Δεκέμβριο του 1937 η Νανκίνγκ κατελήφθη από τους Ιάπωνες οι οποίοι προέβησαν σε βιασμούς και εκτελέσεις του πληθυσμού της πόλης, με τους νεκρούς να υπολογίζονται σε πάνω από 200.000. Ο Μπέιλ στη ταινία υποδύεται έναν Αμερικανό που έρχεται στην πόλη για να θάψει τον ιερέα ενός ναού της Νανκίνγκ. Την ώρα της επέλασης αποφασίζει να τον αντικαταστήσει και να πάρει τη θέση του για να σωθεί προσωρινά από την λεηλασία των Γιαπωνέζων στρατιωτών.

Το trailer είναι επικό μεν, ο Γιμού έχει σκηνοθετήσει απίστευτες σκηνές μάχης που θα μπορούσαν να συγκριθούν με τη «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» αλλά μοιάζει κάπως ημιτελές, ίσως γιατί δεν είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς συμβαίνει. Ο Μπέιλ από τη μια στιγμή στην άλλη εμφανίζεται με πολιτικά ρούχα αλλά και με άμφια, δεν υπάρχει κάποια συνάφεια στις σκηνές, ενώ παράλληλα νιώθεις ότι υποδύεται διαφορετικούς χαρακτήρες. Ίσως ένα άλλο trailer αργότερα μας βοηθήσει περισσότερο. Το imdb επίσης έχει μια πολύ μικρή σύνοψη «Κινέζες πόρνες το 1937 εθελοντικά αντικαθιστούν φοιτήτριες του πανεπιστημίου ως «συνοδοί» των Γιαπωνέζων στρατιωτών».

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες μέσα στο 2012. Παρακάτω το trailer: