Τρέιλερ: Το τηλεοπτικό Snowpiercer έρχεται με φόρα τον Μάιο

Ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη βόλτα με την αμαξοστοιχία Snowpiercer. Το φιλμ του Μπονγκ Τζουν-χο μεταφέρεται στη μικρή οθόνη τον Μάιο υπό μορφή σειράς…

Πριν ο Μπονγκ Τζουν-χο γίνει ευρέως γνωστός για τα «Παράσιτά» του, οι λάτρεις των sci-fi ταινιών είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν μερικά χρόνια νωρίτερα, έχοντας προ πολλού εκτιμήσει το ταλέντο του να αφηγείται στο πανί ιστορίες πολλαπλών επιπέδων ανάγνωσης και έντονης κοινωνικής κριτικής. Εξαρχής με το “Host’’ το 2006, και μετέπειτα με το «Snowpiercer» το 2013.

Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα φιλμ επιστημονικής φαντασίας της τελευταίας δεκαετίας, που βασίζεται όχι σε δική του ιδέα, αλλά σε γαλλικό κόμικ. Εφέτος θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη σε 10 επεισόδια και έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει μια από τις αγαπημένες σου σειρές, παρά την πολύχρονη καθυστέρηση εξόδου της στο απέραντο και πολύβουο τηλεοπτικό τοπίο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Το Snowpiercer μας ταξιδεύει στο μέλλον σε μια γη παγωμένη στην κυριολεξία, όπου οι μοναδικοί άνθρωποι που την κατοικούν ζουν πια σε ένα τρένο που κινείται χωρίς σταματημό. Στην υπερσύγχρονη αυτή  αμαξοστοιχία οι επιβαίνοντες είναι χωρισμένοι σε τάξεις, στα τελευταία βαγόνια ζουν τα φτωχότερα στρώματα και επικρατεί εξαθλίωση, ενώ στα μπροστινά οι προύχοντες, οι πλούσιοι, που ελέγχουν και τον συρμό. Οι συμβολισμοί είναι ξεκάθαροι. Το Snowpiercer αποτελεί μια μικρογραφία της δικής μας κοινωνίας και το φιλμ του Μπονγκ Τζουν-χο εκτός του ότι αποτελούσε μια κοινωνική αλληγορία διέθετε και άφθονη δράση, χολιγουντιανούς σταρ, χιούμορ, όλα αυτά σε ένα πλούσιο οπτικά sci-fi περιτύλιγμα.

Τον ίδιο τόνο φαίνεται να ακολουθεί και η σειρά, κάτι που τονίζει το τρέιλερ παρακάτω, που μας ενημερώνει παράλληλα και για την πρεμιέρα της στις 31 Μαΐου.  Στη σειρά πρωταγωνιστεί η Τζένιφερ Κόνελι, και μαζί της οι Άλισον Ράιτ («The Americans»), Μίκι Σάμνερ («Frances Ha») και Ντέιβιντ Ντιγκς.

Το τρέιλερ