Το Snyder Cut έρχεται!

Θέλεις να δεις τη θρυλική τετράωρη εκδοχή της ταινίας Justice League δια χειρός Σνάιντερ; Το ΗΒΟ Max την εξασφάλισε και θα σου τη σερβίρει μέσω streaming από το νεοσύστατο διαδικτυακό του κανάλι το 2021!

Κρύβεται ένα απίστευτο παρασκήνιο πίσω από το κίνημα που έμεινε γνωστό ως «Snyder Cut». Ξεκινά πολύ πριν η ταινία βγει στους κινηματογράφους το Νοέμβριο του 2017. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Ζακ Σνάιντερ, για προσωπικούς λόγους, αποχώρησε από το τελικό στάδιο παραγωγής του φιλμ, με τον Τζος Γουίντον να τον αντικαθιστά και να ολοκληρώνει μια από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους με διάρκεια πολύ μικρότερη από αυτή που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Το όραμα του γνωστού σκηνοθέτη των ‘300’ έφτανε τις τρεισήμισι και κάτι ώρες, ωστόσο ένα 80% από το υλικό του Ζακ Σνάιντερ προβλήθηκε τελικά στους κινηματογράφους. Η διάρκεια της ταινίας μειώθηκε στις δύο ώρες. Το υπόλοιπο 20% ανήκε στον Τζος Γουίντον. Έκανε νέες λήψεις, βελτίωσε κάποια στοιχεία, ώστε η τελική εκδοχή να είναι πιο λάιτ, και όχι τόσο σκοτεινή και ζοφερή, σύμφωνα πάντα με τις επιταγές των στούντιο. Η προηγούμενη ταινία του Σνάιντερ, η θρυλική σύγκρουση του Μπάτμαν εναντίον του Σούπερμαν δυστυχώς έφερε τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις Σνάιντερ και Warners. Το φιλμ του 2016 δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και αυτό έφερε διαφωνίες που οδήγησαν στις περικοπές και τις βελτιωτικές κινήσεις.

Η ταινία, παρά τις αλλαγές, δεν πήγε καλά εισπρακτικά. Τα στούντιο ζημιώθηκαν 60 εκ. ευρώ και κριτικοί και κοινό δεν εκτίμησαν την πρώτη αυτή σύμπραξη της ‘Λεγεώνας της Δικαιοσύνης’ στο κινηματογραφικό πανί. Υπήρξαν αστοχίες και προχειρότητα που ήταν εμφανή και στην μεγάλη οθόνη. Η αποτυχημένη προσπάθεια ψηφιακής αφαίρεσης του μουστακιού του Χένρι Καβίλ, που κόστισε παρεμπιπτόντως 25 εκ. δολ., είχε γίνει το απόλυτο meme στα κοινωνικά δίκτυα την περίοδο εκείνη…

Από τότε μέχρι και πριν μερικές ημέρες που έγινε γνωστή η είδηση της επανεμπλοκής του Ζακ Σνάιντερ στην ολοκλήρωση του αρχικού οράματός του, μια μεγάλη ομάδα φανς αξιοποιώντας τη δύναμη του διαδικτύου είχαν οργανώσει όλα αυτά τα χρόνια μια δυναμική καμπάνια που εξαπλώθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Αγόρασαν μάλιστα και διαφημιστικό χώρο στην Τάιμς Σκουέαρ για να γίνει γνωστή η επιθυμία τους, πως θέλουν να δουν την ταινία ολοκληρωμένη από τα χέρια του Σνάιντερ. Σπάμαραν ακόμη και τα σόσιαλ μίντια των στούντιο και με ότι μέσο διέθεταν στα χέρια τους έκαναν γνωστό το κίνημά τους σ’ όλη την κινηματογραφική κοινότητα. Και απ΄ότι φαίνεται οι προσπάθειές τους απέδωσαν καρπούς, έστω και καθυστερημένα.

Χωρίς να γνωρίζει κανείς ακριβώς τι συνέβη στο παρασκήνιο το τελευταίο διάστημα και πάρθηκε αυτή η απόφαση, η HBO Max μέσω του Ζακ Σνάιντερ ανακοίνωσε τα χαρούμενα νέα της επανακυκλοφορίας της ταινίας μέσω της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας του γνωστού συνδρομητικού καναλιού που αυτή την εβδομάδα κάνει το ντεμπούτο της. Επίσης έγινε γνωστό πως ο Σνάιντερ θα έχει στη διάθεσή του ποσό της τάξης των 30 εκ. δολ. πιθανά και παραπάνω, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις. Με το μπάτζετ αυτό θα τελειοποιήσει κάποιες σκηνές, θα προσθέσει ειδικά εφέ εκεί που δεν υπάρχουν, χωρίς ωστόσο να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και πάλι τους ηθοποιούς της ταινίας για νέες σκηνές.

Φήμες ακούγονται πως η τετράωρη εκδοχή που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2021 πιθανά να χωριστεί σε ημίωρα επεισόδια. Ο Σνάιντερ επίσης μέσω των λογαριασμών του στο διαδίκτυο ενημέρωσε πως στην ταινία θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση και ο Darkseid, γεγονός που υποδηλώνει πως η ‘βελτιωμένη’ εκδοχή θα ανταμείψει αρκετά τους μυημένους του σύμπαντος της DC. Βέβαια, κατά πόσο θα είναι καλύτερη από την κινηματογραφική της βερσιόν μένει να το μάθουμε του χρόνου. Μπορεί, ποιος ξέρει ο Ζακ Σνάιντερ εν τέλει να μας καταπλήξει…