Τρέιλερ: Τo Saint Maud θα εξετάσει την πίστη σου…

Θρησκευτικό παραλήρημα, αποπνικτικό θρίλερ, και ταυτόχρονα σπουδή χαρακτήρων. Έτσι χαρακτήρισαν το ‘Saint Maud’ στο φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο, όταν προβλήθηκε το φιλμ της πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτιδας Ρόουζ Γκλας. Την ίδια αίσθηση αφήνει και το νέο τρέιλερ που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στα σόσιαλ μίντια…

Το Saint Maud είναι μία ακόμη εξαίρετη προσθήκη στο οπλοστάσιο της A24, της κινηματογραφικής εταιρίας που μας έφερε στο παρελθόν ουκ ολίγες επιτυχίες: The Witch, It Comes At Night, Hereditary, και Midsmorrar. Αν έχεις παρακολουθήσει όλα τα προηγούμενα φιλμ ξέρεις πάνω κάτω τι να περιμένεις και από δαύτο. Μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία και χαρακτηριστικά.

Ηρωίδα στο φιλμ είναι η Μοντ, μία αποκλειστική νοσοκόμα με σκοτεινό παρελθόν. Η Μοντ πιστεύει πως έχει διπλή αποστολή. Δεν θέλει απλά να φροντίσει την ασθενή της, αλλά να σώσει και την ψυχή της, ενώ απόκοσμα συμβάντα ξεκινούν να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Το τρέιλερ μας συστήνει τους δύο αυτούς διαφορετικούς ανθρώπους, την πιστή νοσοκόμα που συνδιαλέγεται με τον Θεό, ενίοτε αυτοτιμωρείται και παραληρεί, και την ‘αμαρτωλή’ ασθενή, που βρίσκει ‘χαριτωμένη’ την τυπολατρική εμμονή της νεαρής νοσηλεύτριας, ενώ υπονοείται ξεκάθαρα πως κάτι μεταφυσικό καραδοκεί. Η ταινία βγαίνει στις ΗΠΑ στις 3 Απριλίου: