Το Γράμμα για τον Βασιλιά είναι η νέα επική σειρά φαντασίας του Νέτφλιξ

Νεανική σειρά φαντασίας που διαδραματίζεται στο Μεσαίωνα μας έχει φέρει το Νέτφλιξ για τον μήνα Μάρτιο. Το ‘Γράμμα για τον Βασιλιά’, βασίζεται σε βραβευμένο μυθιστόρημα της Ολλανδής συγγραφέως Τόνκε Ντραγκτ και έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει το επόμενο νεανικό χιτ της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Διαθέτει νεαρούς σε ηλικία πρωταγωνιστές, στοιχεία υπερφυσικά, και εξωτερικά γυρίσματα σε τόπους μακρινούς αλλά και ταυτόχρονα οικείους για τους φαν του φανταστικού. Η δράση λαμβάνει χώρα στη Νέα Ζηλανδία, τη χώρα που έχουμε ταυτίσει με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Το Netflix ξόδεψε χρόνο και χρήματα γι’ αυτή την τηλεοπτική μεταφορά, αυτό υποδηλώνει το πλούσιο σε οπτικά εφέ τρέιλερ παρακάτω που κυκλοφορεί και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά για να προσελκύσει ακόμη νεότερες ηλικίες.

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Τιούρι (Αμίρ Γουίλσον) ένας έφηβος εκπαιδευόμενος ιππότης που λαμβάνει κρυφά ένα γράμμα στο οποίο βασίζεται η μοίρα του βασιλείου. Έτσι, ξεκινά ένα επικό ταξίδι για να παραδώσει το γράμμα στον βασιλιά και να μη βυθιστεί ο κόσμος στο σκοτάδι.

Το βιβλίο στο οποίο βασίζεται η ταινία πρωτοεκδόθηκε το 1960. Μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, αλλά για πρώτη φορά στα αγγλικά το 2013. Έχει μεταφερθεί στο θέατρο το 2007 ως μιούζικαλ, ενώ το 2008 μεταφέρθηκε ως ταινία στον κινηματογράφο. Αντλεί έμπνευση από τον αρθουριανό μύθο και τον κύκλο των ιπποτών, αλλά και από λαϊκές ιστορίες.

Εκτός από τον Αμίρ Γουίλσον, τον πρωταγωνιστή της σειράς, που τον είδες πρόσφατα και στην ‘Τριλογία του Κόσμου’ σε έναν σπουδαίο ρόλο, συμμετέχει μια πλειάδα νέων ηθοποιών: Ρούμπι Σέρκις, Ναθάνεαλ Σάλεχ, Τζακ Μπάρτον, Τζόνα Λις, Πίτερ Φερντινάντο, αλλά και ο Άντι Σέρκις.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στους δέκτες μας στις 20 Μαρτίου.

Το τρέιλερ:

Και μεταγλωττισμένο: