Το Facebook άσκησε πιέσεις για αλλαγές στο σενάριο της ταινίας "The Social Network"

To “Social Netwοrk” είναι μία από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιας. Ήδη όσοι την έχουν δει, τα σχόλια τους είναι θετικά.
Το facebook, όμως, είναι δυσαρεστημένο. Κορυφαία στελέχη του facebook που έχουν δει την ταινία λένε πως εμπεριέχει ψευδή γεγονότα. Ο ιδρυτής του facebook , Zuckerberg, πρόσφατα δήλωσε ότι η ταινία και το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία είναι μια «επινόηση».
Οι New York Times σε άρθρο τους περιγράφουν τις εντάσεις που υπήρχαν μεταξύ των δημιουργών του φιλμ και των στελεχών της εταιρίας. Σύμφωνα με το άρθρο, το οποίο φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό βασίστηκε σε συνεντεύξεις του παραγωγού της ταινίας, Scott Rudin, το Facebook άσκησε πίεση για σημαντικές αλλαγές στο σενάριο. 
Ο κ. Rudin περιγράφει επαφές τις οποίες έκανε με την εταιρία προσπαθώντας να βελτιώσει τις σχέσεις με τον κ. Zuckerberg, αφήνοντας συναδέλφους του, να διαβάσουν το σενάριο. Τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν και μικρές αλλαγές. Το Facebook επέμενε για μεγαλύτερες αλλαγές, τις οποίες οι παραγωγοί αρνήθηκαν να κάνουν. Στο τέλος, ο κ. Rudin είπε: “Κάναμε ακριβώς η ταινία που θέλαμε να κάνουμε.” Η ταινία έχει σκηνές με τους πρωταγωνιστές να ξεσαλώνουν σε «άγρια» πάρτι και πολλές διαφωνίες και διαμάχες. Εξετάζουν,μόνο, το ενδεχόμενο κατάργησης μίας αμφιλεγόμενηςσκηνής η οποία δείχνει τον  συνιδρυτή του Ναπστερ Σον Πάρκερ (Justin Timberlake) να δίνει μια ομιλία, και από πίσω γυμνοστηθες κοπέλες προσφέρουν γραμμές κοκαίνης στους ανθρώπους που βρίσκονται στο πάρτι. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω ποιες άλλες σκηνές ήθελαν να κόψουν και τι να αλλάξουν. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Andrew Garfield and Joe Mazzello.  Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Ben Mezrich «The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, a Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal».
Παρακάτω και το trailer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.