ΤΟ DVD THΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΝΗΣΟΣ

Πλοκη: Στο νησί η ζωή κυλά ομαλά, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ο άρχοντας του νησιού, ο Θεμιστοκλής Δίκαιος, βρίσκεται νεκρός. Αφήνει όμως πίσω του περιουσία 100 εκατομμυρίων και επειδή είναι άτεκνος, όλοι περιμένουν με αγωνία να ανοιχτεί δημόσια η διαθήκη, παρουσία όλων των κατοίκων. Κατόπιν επιθυμία του θανόντος λοιπόν, η περιουσία μοιράζεται στις τέσσερις εξουσίες του νησιού, την κοινότητα, το σχολείο, την εκκλησία και στην αστυνομική διεύθυνση. Με έναν όμως όρο: να διαβαστούν δημόσια, ενώπιον και πάλι όλων των κατοίκων, τέσσερις επιστολές που αφορούν αντίστοιχα στον καθένα από τους τέσσερις άρχοντες τους νησιού. Και επειδή όλοι τους έχουν ένοχα μυστικά, αλλά καίγονται να πάρουν το παχυλό μερίδιο της κληρονομιάς, το δίλημμα είναι τεράστιο.
Μια ταινία που την κατ’ευχαριστήθηκα. Η Ελένη Καστάνη ως “τρελλή του χωριού” δίνει ρέστα με την ερμηνεία της. Η σκηνή του κυνηγητού μεταξύ του του μπάτσου και παπά θα σας μείνει αξέχαστη. Αξίζει να τη δείτε. Είναι σε κάθε περίπτωση μια αξιόλογη προσπάθεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.