Σκηνή από το “Cloud Atlas”: Ο Τομ Χανκς προσπαθεί να εξηγήσει «τα φαινόμενα που καθορίζουν την πορεία στις ζωές μας»

Φαντάζομαι πως με τις ίδιες απορίες θα έχετε παραμείνει όταν διαβάσατε και τις διφορούμενες πρώτες κριτικές. Η ταινία προβλήθηκε στο φεστιβάλ του Τορόντο πριν μερικές εβδομάδες και οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες, με τους μισούς σχεδόν να λένε πως πρόκειται για αριστούργημα και με τους άλλους μισούς να υποστηρίζουν πως είναι ένα ατελείωτο χάος. Μέχρι να έρθει ο Νοέμβριος που η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες, νομίζω πως κανείς μας δεν θα πάρει ξεκάθαρες απαντήσεις.
Δυστυχώς ούτε και το σημερινό απόσπασμα που σας παραθέτω παρακάτω, θα βοηθήσει περισσότερο, απλά θα σας δείξει έναν από τους τρόπους με τους οποίους γίνεται η μετάβαση στις έξι ιστορίες, με αφηγητή τον Τομ Χανκς.
Η σκηνή προέρχεται από τη δεκαετία των 70’, πρόκειται για μια από τις έξι ιστορίες, με τον τίτλο Half-Lives: The First Luisa Rey Mystery που θα δούμε στην ταινία με τον Τομ Χανκς, υποδυόμενο τον Δρ Άιζακ, καθήμενο σε θέση αεροπλάνου να σκέφτεται τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που έχει νιώσει για την Λουίσα Ρέι (Χάλε Μπέρι), που μόλις γνώρισε. Στη σκηνή θα δείτε στα γρήγορα όλες τις έξι ιστορίες, στις οποίες εμφανίζεται και πάλι σε κάποιες ο Τομ Χανκς, ενώ παράλληλα θα τον ακούσετε να μιλά για τα φαινόμενα που καθορίζουν την πορεία στις ζωές μας, το «κλειδί» για την επικοινωνία των έξι ιστοριών αυτών.
Θα πρέπει όμως να σας προειδοποιήσω, ότι αν δείτε το απόσπασμα παρακάτω θα μάθετε την τραγική κατάληξη ενός χαρακτήρα.

Η υπόθεση της ταινίας:

Η ταινία είναι μια εξερεύνηση, για το πώς οι πράξεις και οι συνέπειες στις ζωές μας έχουν αντίκτυπο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όπως μια ψυχή μεταμορφώνεται από δολοφόνο σε σωτήρα, και μια απλή πράξη καλοσύνης διασχίζει μέσα στους αιώνες, για να πυροδοτήσει μια επανάσταση.
Συμμετέχουν Τομ Χανκς, Χάλι Μπέρι, Χιου Γκραντ, Σούζαν Σάραντον, Χιούγκο Γουίβινγκ, Μπεν Γουίσο, Τζέημς Ντ΄Αρσι, Τζιμ Στάρτζες και Τζιμ Μπροαντμπεντ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.