Σεθ Ρόγκεν εις διπλούν στο τρέιλερ της «Αμερικάνικης Πίκλας»

Πόσο μαλθακούς και καλοπερασάκηδες θα μας έβρισκαν οι πρόγονοί μας αν μας αντίκριζαν σήμερα εν έτει 2020; Πώς θα αντιμετώπιζαν την καθημερινότητά μας, τις εμμονές μας, τα ελευθέρια ήθη μας και τις φιλήδονες  απολαύσεις μας, αλλά και την έλλειψη θρησκευτικής πίστης; Αυτές τις απορίες προσπαθεί να απαντήσει με χιούμορ και ευρηματικό τρόπο ο συμπαθής σταρ της χοντροκομμένης και αθυρόστομης κωμωδίας Σεθ Ρόγκεν.  Αυτός και η ομήγυρή του επινόησαν μια ταινία με τον παράδοξο τίτλο «Αμερικάνικη Πίκλα» που έχει μια εξίσου παράδοξη υπόθεση.

O Σεθ Ρόγκεν σε διπλό πρωταγωνιστικό ρόλο υποδύεται έναν χίπστερ προγραμματιστή, αλλά και τον εβραίο-πολωνό γενειοφόρο προπάππο του, Χέρσελ, που διατηρήθηκε για 100 έτη σε άλμη πίκλας όταν βούτηξε κατά λάθος σε μια τεράστια δεξαμενή εργοστασίου παραγωγής τουρσί, όντας εργάτης εκεί το 1920. Ο τελευταίος ‘ξυπνώντας’ στο σήμερα θα ανακαλύψει πόσο πολύ έχει αλλάξει η ζωή απ’ όλες τις απόψεις. Θα συναντηθεί με τον δισέγγονό του, έναν δημιουργό εφαρμογών που ζει στο Μπρούκλιν και μαζί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις παραδοξότητες που επιφέρει το πολιτιστικό χάσμα ενός αιώνα και να ενωθούν σαν οικογένεια.

Η ταινία βασίζεται σε επιτυχημένη νουβέλα του Σάιμον Ριτς που δημοσιεύτηκε στο New Yorker σε τέσσερα μέρη το 2013. Ο σεναριογράφος του SNL στο ομώνυμο μυθιστόρημα δημιουργώντας αυτούς τους δύο χαρακτήρες ήθελε να διακωμωδήσει τη ζωή των σύγχρονων αστών του Μπρούκλιν, να αυτοσαρκαστεί, αλλά και να σατιρίσει τις τάσεις της εποχής. Στην ταινία που ανέλαβε και χρέη σεναριογράφου, o Ριτς, αγγίζει με λιγότερο κυνισμό και περισσότερη ευαισθησία το όλο θέμα, όπως διαφαίνεται και στο τρέιλερ παρακάτω, χωρίς ωστόσο να χάνει το χιούμορ που προκαλεί το αγεφύρωτο κενό δυο όμοιων εμφανισιακά αλλά τόσο διαφορετικών προσωπικοτήτων με άλλες αξίες και ήθη.

Ο Ρόγκεν, από την άλλη, έκανε διπλό κόπο λόγω της εμμονής του να αφήσει ο ίδιος γενειάδα για τις ανάγκες του ρόλου. Χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως το split screen γύρισε όλες τις σκηνές ως Χέρσελ και μετά από ένα μήνα με το συνεργείο επέστρεψε στις ίδιες τοποθεσίες, βάζοντας την κάμερα στο ίδιο σημείο και υποδύθηκε τον χίπστερ δισέγγονό του.

Στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Μπράντον Τροστ (“This is the End,” “Neighbors,” “The Interview”) , παλιό και έμπιστο συνεργάτη του Ρόγκεν. Η ταινία λόγω της πανδημίας θα προβληθεί από τη νεότευκτη πλατφόρμα streaming του HBO, HBO Max, στις 9 Αύγουστου.