Πρώτο trailer της νέας ταινίας του Ζαν Ζακ Ανό «Black Gold»

Με ένα φιλμ που μοιάζει σαν συνδυασμός των ταινιών «Ο Λόρενς της Αραβίας» και «Θα χυθεί αίμα» επιστρέφει μετά από καιρό στα κινηματογραφικά δρώμενα ο Ζαν Ζακ Ανό (Το Όνομα του Ρόδου, 7 Χρόνια στο Θιβέτ).

Αν σας άρεσαν οι δύο αυτές ταινίες μην παραλείψετε να δείτε το trailer. Ο πυρετός του «μαύρου χρυσού», εμίρηδες σε διαμάχη, μπόλικη άμμος και μάχες επικών διαστάσεων αποτελούν τα συστατικά της νέας του ταινίας με πρωταγωνιστές τους Αντόνιο Μπαντέρας, Μαρκ Στρονγκ (σχεδόν αγνώριστος), Φρίντα Πίντο και Ταχάρ Ραχίμ (Un prophète).

Το φιλμ φαντάζει πολύ ενδιαφέρον, περιγράφει την ιστορία δυο εμίρηδων και τον μεταξύ τους πόλεμο όταν το πετρέλαιο έκανε την εμφάνισή του. Τοποθετημένη χρονικά το 1930, στην αυγή του μαύρου χρυσού, η ταινία επικεντρώνεται σ’ έναν νεαρό Άραβα πρίγκιπα που πρέπει να επιλέξει στρατόπεδο.
Οι Μπαντέρας και Στρονγκ υποδύονται δύο εμίρηδες που αποφάσισαν να κάνουν ανακωχή μετά από μάχες ετών, παντρεύοντας τα παιδιά τους (Ταχάρ Ραχίμ, Φρίντα Πίντο). Η εύθραυστη αυτή ειρήνη όμως θα ανατραπεί όταν το πετρέλαιο μετατρέψει την πατρίδα τους στο πιο πλούσιο μέρος της γης.
Το trailer έχει γαλλικούς υπότιτλους γιατί ακόμα δεν έχει βρεθεί διεθνή διανομή, αλλά φαντάζομαι ότι σύντομα θα συμβεί.