Πρώτο trailer για την ταινία “Shame” με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φασμπίντερ

Έχουμε ακούσει τα καλύτερα ως τώρα, για τη δεύτερη συνεργασία του Μάικλ Φασμπίντερ με τον βρετανό εικαστικό Στιβ ΜακΚουίν.  Στο φεστιβάλ της Βενετίας η ταινία τους “Shame” έφυγε με 2 βραβεία, ανδρικού ρόλου και της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Επίσης έχουμε ακούσει για το πόσο καθόλου σεμνότυφη είναι. Εμπεριέχει πολλές σκηνές σεξ, σεξ με πολλούς, σεξ με λίγους, σεξ με διάφορα φύλα, αυτοϊκανοποίηση, οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς.

Μην φανταστείτε όμως ότι αυτό που θα δείτε είναι ερεθιστικό, όπως αφήνεται να εννοηθεί στην πρώτη παράγραφο αλλά υπάρχει παντού στην ταινία για να σας κάνει να νιώσετε ότι είναι ανούσιο και καταστροφικό για τον πρωταγωνιστή, όπως τονίζουν όλες οι κριτικές και της έχουν δώσει τα περισσότερα και ακριβοθώρητα αστεράκια τους.

Ο Μάικλ Φασμπίντερ υποδύεται τον Μπρένταν, έναν άνθρωπο που «πηδάει» ότι κινείται και είναι φυλακισμένος από τον εθισμό του, όπως ο αλκοολικός με το ποτό και ο ναρκομανής με τη βελόνα του. Δεν μπορεί να νιώσει αγάπη, ούτε να μπορεί να έρθει σε επαφή με κάποιον. Το σεξ είναι η καταστροφή του και όταν έρθει η αδερφή του, μια φιλόδοξη τραγουδίστρια, (Κάρει Μάλιγκαν) να μείνει για λίγες ημέρες σπίτι του,  η «συνηθισμένη» του ζωή θα διαταραχθεί και θα τους φέρει μνήμες από το άσχημο παρελθόν τους.

Το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε σήμερα μας δίνει μια πρώτη γεύση από τα παραπάνω, ακούτε τον Φασμπίντερ να βαριανασαίνει σε όλη τη διάρκεια, και νιώθετε πόσο μοναχικός και ανικανοποίητος είναι ο πρωταγωνιστής αν και φιγουράρουν αρκετές ημίγυμνες γυναίκες στο πλάι του.

Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία που κάνει ο Φασμπίντερ με τον ΜακΚουίν μετά το «Hunger» και όχι η τελευταία, αφού πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι θα συμμετέχει και στην τρίτη ταινία του Βρετανού «12 χρόνια Σκλάβος».

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να βγει στις αμερικανικές αίθουσες το Δεκέμβριο για να δοκιμάσει την συντηρητικότητα των Όσκαρ.

Δείτε παρακάτω το trailer.