Πρώτο trailer εξορκισμού για την ταινία “Τhe Devil inside”

Ύστερα από την αναπάντεχα μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του “Paranormal Activity” πολλοί προσπαθούν να επαναλάβουν την επιτυχία της. Ήδη ένα ακόμη σίκουελ κυκλοφόρησε, που πήγε και αυτό καλά στο box office, αλλά και μια τρίτη συνέχεια ετοιμάζεται να εισβάλλει στις αίθουσες σε λίγες ημέρες. Πέρα από την συγκεκριμένη, διάφορες ταινίες επίσης έχουν κυκλοφορήσει ήδη στη λογική του “found footage”, τo “Atrocious” και το “Apollo 18”, όχι όμως με τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ο χαμηλός προϋπολογισμός παρόλα αυτά και το πολύ μεγάλο κέρδος συνεχίζει να είναι δέλεαρ για τα στούντιο, έτσι η Paramount δημιούργησε ένα νέο παρακλάδι, μια νέα εταιρεία, την «Insurge» η οποία θα φιλοξενεί τέτοιου είδους ταινίες από νέους σκηνοθέτες και δημιουργούς.

Το πρώτο trailer της πρώτης τους ταινίας κυκλοφόρησε ήδη και πρόκειται για την ταινία “Τhe Devil Inside”. Το νέο αυτό φιλμ ξεφεύγει από τη λογική των «Paranormal Activity» σε πολλά σημεία, οι σκηνές δεν προέρχονται από μια κάμερα που μονίμως κινείται, πράγμα καλό, και οι ηθοποιοί της ταινίας τυγχάνει να έχουν και υποκριτικό ταλέντο.
Η ταινία ασχολείται με τον εξορκισμό και πρωταγωνιστής είναι μια νεαρή κοπέλα η Ιζαμπέλα, η οποία αποφασίζει να επισκεφτεί τη μητέρα της στο Βατικανό όπου κρατείται, γιατί δολοφόνησε τρεις ανθρώπους κατά τη διάρκεια ενός εξορκισμού.
Όταν την επισκέπτεται, η οντότητα που την κατέχει «ξυπνά» και πάλι.
Το trailer έχει αρκετές σκηνές εξορκισμού, και τα θύματα κάνουν τα γνωστά ανατριχιαστικά κόλπα τους. Τα εφέ είναι αξιοπρεπή, δεν υπάρχει όμως κάποια πρωτοτυπία. Μπορώ να πω πως μοιάζει με μικρό αδελφάκι της ταινίας “Τhe Rite”με τον Άντονι Χόπκινς. Επιστήμη και θρησκεία μπερδεύονται ώστε να μας πείσουν για την αληθοφάνεια της ταινίας, αλλά δεν καταφέρνουν όσο και να προσπαθούν.
Παρόλα αυτά πάντως, αν σας αρέσουν αυτού του είδους οι ταινίες, φαίνεται να προσφέρει αρκετές δόσεις τρόμου.
Η ταινία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2012. O Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ  συνέγραψε το σενάριο με τον Μάθιου Πίτερμαν που  το σκηνοθέτησε.