Πρώτη φωτογραφία της Ρούνεϊ Μάρα ως Μαρία Μαγδαληνή

Η Ρούνεϊ Μάρα είναι η Μαρία Μαγδαληνή και ο Χοακίν Φοίνιξ ο Ιησούς. Η νέα ταινία του Γκαρθ Ντέιβις, σκηνοθέτη του Οσκαρικού ‘Lion,’ θα μας ταξιδέψει στους Άγιους Τόπους για να μας διηγηθεί τη ζωή της Μαρίας Μαγδαληνής, της πιστής ακολούθου του Ιησού Χριστού, μιας από τις λίγες γυναικείες βιβλικές φιγούρες που είδαν με τα μάτια τους την σταύρωση και την ανάσταση του Υιού του Θεού.

Με το πέρασμα των αιώνων η Μαρία Μαγδαληνή και η παρουσία της στις Γραφές έχει αποτελέσει πεδίο έμπνευσης για πολλούς δημιουργούς. Πολλοί της προσδίδουν την ιδιότητα της συντρόφου του Ιησού Χριστού, άλλοι, απλά θεωρούν πως ήταν το πρόσωπο που έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη ο Θεάνθρωπος. Η ορθόδοξη εκκλησία πάντως την τιμά ως Ισαπόστολο και αναφέρει πως δεν έχει σχέση και ομοιότητα με την πόρνη του Ευαγγελίου.

Όποια πάντως διαδρομή και αν ακολουθήσει το φιλμ, όποια υπόσταση και αν της δώσουν, το στοιχείο που μαγνητίζει περισσότερο είναι η συμμετοχή των δύο αυτών σπουδαίων ηθοποιών. Η χαμαιλέων, Ρούνεϊ Μάρα, είναι ιδανική για τον ρόλο αυτό. Η φωτογραφία παρακάτω το αποδεικνύει έμπρακτα. Διαθέτει αυτή την “εύθραυστη” ομορφιά, και το παρουσιαστικό της έχει ομοιότητες με τις βιβλικές φιγούρες που έχουμε στο μυαλό μας από την εκκλησιαστική εικονογραφία. Αυτός όμως που μοιάζει κάπως “παράδοξος” ως επιλογή είναι ο Χοακίν Φοίνιξ για τον ρόλο του Ιησού και είμαι σίγουρος πως θα συγκεντρώσει αναμφίβολα τα βλέμματα των απανταχού σινεφίλ. Ο Φοίνιξ συνήθως υποδύεται αλλοπρόσαλλους και συναισθηματικά διαταραγμένους χαρακτήρες και η εικόνα που έχουμε γι’ αυτόν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή που έχουμε υιοθετήσει για τον Ιησού. Αποτελεί ευφάνταστη επιλογή, μια ενδιαφέρουσα και τολμηρή προσέγγιση και ίσως κάνει την έκπληξη μ’ αυτόν τον ρόλο – πρόκληση.

Η ταινία είχε προγραμματιστεί αρχικά να βγει στις αίθουσες αυτόν τον μήνα, μετά όμως αποφασίστηκε πως πιο ταιριαστή ημερομηνία είναι κοντά στο Πάσχα, κοντά στο πνεύμα των ημερών, τον Μάρτιο του 2018.

Παρακάτω η φωτογραφία και η υπόθεση της ταινίας:

Στους Αγίους Τόπους, μια νεαρή γυναίκα αφήνει πίσω της το μικρό ψαροχώρι και την παραδοσιακή οικογένειά της για να συμμετάσχει σε ένα νέο ριζοσπαστικό, κοινωνικό κίνημα. Στην κεφαλή του, ένας χαρισματικός ηγέτης, ο Ιησούς της Ναζαρέτ, ο οποίος υπόσχεται ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει. Η Μαρία αναζητά έναν νέο τρόπο ζωής που οι αξίες της εποχής δεν της προσφέρουν. Όσο η φήμη της ομάδας επεκτείνεται όλο και περισσότεροι ακόλουθοι ελκύονται και ακολουθούν τον εμπνευσμένο λόγο του Ιησού, το πνευματικό ταξίδι της Μαρίας την τοποθετεί στο επίκεντρο της ιστορίας που θα τη φέρει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα του πεπρωμένου του Ιησού και τη δική της θέση σ’ αυτό.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.