Πόσο διαφορετική θα είναι τελικά η Justice League του Σνάιντερ από την απογοητευτική προγενέστερη εκδοχή της; Το πρώτο τρέιλερ δίνει την απάντηση

Το Snyder Cut θα ανατρέψει την εικόνα που έχουμε για την απογοητευτική Justice League του 2017; Ή αποτελεί απλώς μια εμπνευσμένη κίνηση της WB για να δημιουργήσει ντόρο για τη νεοσύστατη πλατφόρμα της HBO Max;

Η πραγματική απάντηση θα δοθεί το 2021, όταν το 4ωρο φιλμ, ή καλύτερα η μίνι σειρά τεσσάρων ωριαίων επεισοδίων θα ανέβει στο HBO Max και θα δούμε ολοκληρωμένο το όραμα του Ζακ Σνάιντερ. Μέχρι τότε απόλαυσε το τρέιλερ, παρακάτω, διάρκειας δυόμισι λεπτών που προβλήθηκε το Σαββατοκύριακο στο διαδικτυακό DC Fandome και παρουσίασε ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Το τρέιλερ περιέχει στο μεγαλύτερο μέρος του σκηνές που δεν είδες ποτέ σου στην ‘κινηματογραφική’ εκδοχή, υποδηλώνοντας ξεκάθαρα πως το νέο υλικό θα είναι όχι μόνο άφθονο αλλά και πρωτότυπο, ενώ υπόσχεται παράλληλα πως θα δώσει περισσότερο χρόνο στους αδίκως παραμερισθέντες «Φλας» και «Σάιμποργκ», όπως και τον συμπαντικό εχθρό τους, τον «Ντάρκσειντ».

Τα γνωστά στούντιο εκμεταλλευόμενα την πανδημία, και την έλλειψη υπερηρωικών φιλμ βρήκαν μια μοναδική ευκαιρία να χτυπήσουν με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Να καλύψουν την ανάγκη του κοινού για μπλοκμπαστερικούς τίτλους που δημιούργησαν τα παγκόσμια lockdown σερβίροντας ωστόσο ξαναζεσταμένο φαγητό, και να κατευνάσουν τους πολυπληθείς φαν της DC, ιδιαίτερα το ενεργό κομμάτι που διαμαρτύρονταν συνεχώς στα σόσιαλ μίντια. Μέσω διαδικτύου, και όχι μόνο, απαιτούσε την εκδοχή του Ζακ Σνάιντερ από τη στιγμή που αποχώρησε από τη θέση του επικεφαλής, και έγινε γνωστό πως ένα μεγάλο μέρος κόπηκε από αυτό που παρακολουθήσαμε εν τέλει στη σκοτεινή αίθουσα το 2017.

Με έξτρα κόστος 30 εκ. δολάρια και την επιστροφή του Ζακ Σνάιντερ στη θέση του σκηνοθέτη, το όνειρο γίνεται πια πραγματικότητα. Και το τρέιλερ παρακάτω αποτελεί τρανή απόδειξη πως το τετράωρο έπος, τεμαχισμένο ή όχι – θα υπάρχει και ολοκληρωμένη εκδοχή για όσους δεν έχουν HBO Max – είναι ένα εντελώς διαφορετικό φιλμ, ή τουλάχιστον αυτός είναι ο απώτερος στόχος.

Ακόμη και η χρωματική παλέτα είναι αισθητά διαφορετική από την προγενέστερη βερσιόν που φέρει και την υπογραφή του Τζος Γουίντον. Νέα πρόσωπα κάνουν την εμφάνισή τους. Γίνεται αναφορά ακόμη και στον… Τζόκερ, και ο Σούπερμαν προβάρει το μαύρο του κοστούμι χωρίς το σβησμένο βιαστικά ψηφιακό… μουστάκι του.

Το τρέιλερ