Oι πρώτες εκτιμήσεις για το πότε θα κάνει πρεμιέρα η 8η σεζόν του Game of Thrones

Η έβδομη σεζόν πια τελείωσε και η όγδοη και τελευταία σεζόν έρχεται. Αν ήδη από τώρα διερωτάσαι πότε θα δεις ξανά ολόφρεσκο επεισόδιο ή ακόμα – ακόμα υπολογίζεις το καλοκαίρι του 2018 ως την πιο πιθανή ημερομηνία, δυστυχώς έχω να σου μεταφέρω πολύ κακά μαντάτα: Θα κάνεις μαύρα μάτια να δεις νέο επεισόδιο!

Μπορεί η τελευταία σεζόν να έχει μόνο έξι επεισόδια, οι καλά γνωρίζοντες λένε πως θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος από τον συνηθισμένο, για να δούμε ξανά τους αγαπημένους μας χαρακτήρες στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Μάλιστα δύο είναι οι πιθανές ημερομηνίες. Οι πιο αισιόδοξοι μιλούν για τέλη του 2018, ενώ η πλειοψηφία το πρώτο τετράμηνο του 2019. Επίσημα ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί, όχι μόνο γιατί είναι πολύ νωρίς για να δημοσιοποιηθεί κάτι τέτοιο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες πιο καθοριστικοί όπως οι καιρικές συνθήκες, η διάρκεια των επεισοδίων και το post production.

Αρκετά μέλη του καστ έχουν αποκαλύψει πως τα νέα γυρίσματα για τη σειρά θα ξεκινήσουν καλώς εχόντων των πραγμάτων τον Οκτώβριο, ώστε οι παραγωγοί της σειράς να χρησιμοποιήσουν τις καιρικές συνθήκες της εποχής προς όφελός τους. Το κυρίαρχο στοιχείο στην 8η σεζόν όπως όλοι γνωρίζουμε θα είναι το χιόνι και ο παγετός αφού πια “ο χειμώνας” όχι μόνο “πλησιάζει“, όπως επανειλημμένα το μότο της σειράς μας ενημέρωνε από την πρώτη κιόλας σεζόν, αλλά πια κατέφτασε και προελαύνει μαζί με τους Whitewalkers…

Το ίδιο συνέβη και στη φετινή σεζόν. Όπως είχε γίνει γνωστό οι δημιουργοί του Game of Thrones Μπένιοφ και Γουέις, το καλοκαίρι του 2016 δεν πραγματοποίησαν τα συνηθισμένα γυρίσματα για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν πολύ αργότερα, από το Σεπτέμβριο και μετά. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2017, αφού υπήρχαν αρκετές σκηνές που απαιτούσαν “παγωμένες” συνθήκες όπως όλοι παρακολουθήσαμε προσφάτως στις οθόνες μας. Γι΄ αυτό και αναβλήθηκε η πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου της έβδομης σεζόν και προγραμματίστηκε για τις 16 Ιουλίου. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην 8η σεζόν.

Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες για να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα και άλλους τόσους μήνες για το post production, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τη δήλωση ενός εκ των εμπλεκομένων στην παραγωγή, πως κάθε επεισόδιο θα διαρκεί όσο μια ταινία. Αν μάλιστα σ’ αυτά τα έξι επεισόδια χρειαστούν και πλούσια οπτικά εφέ, κάτι που σίγουρα θα συμβεί με τις μάχες με τους δράκους που αναμένονται, οδηγούμαστε αναπόφευκτα στον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2018. Αν όμως η παραγωγή έχει σκοπό να μας καταπλήξει, όπως συνηθίζει να κάνει κάθε νέα σεζόν, τότε ο χρόνος που θα χρειαστεί θα είναι πολύ μεγαλύτερος για να τελειοποιηθούν τα CGI και τα σπέσιαλ εφέ. Τότε οδηγούμαστε στις αρχές του 2019. Πολύ μεγάλο διάστημα αναμονής δε νομίζετε; Αξίζει όμως για το Game of Thrones, τη σειρά που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση και έγινε παγκόσμιο φαινόμενο!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.