Οι έξυπνες συσκευές εξεγέρθηκαν! Κυκλοφόρησε το trailer του Connected

Οι Φιλ Λορντ και Κρις Μίλερ στο νέο τους animation ‘Connected’ διηγούνται με χαριτωμένο τρόπο τις αρνητικές συνέπειες του να ζεις σ΄ένα κόσμο μόνιμα online, αλλά και τους φόβους που προκύπτουν από την ραγδαία εξάπλωση της τεχνολογίας.   

Οι παραγωγοί Φιλ Λορντ και Κρίς Μίλερ των ‘Λέγκο’ ταινιών και του ‘Σπάιντερμαν – Μέσα στο Αραχνοσύμπαν’ αποτυπώνουν εμφατικά, με λαμπερά χρώματα και χιούμορ, τις εξαρτήσεις μας από την τεχνολογία, και υπενθυμίζουν ταυτόχρονα, πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια πιθανή επέλαση των ολοένα εξελισσόμενων ψηφιακών συσκευών που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας.

Στο επίκεντρο της νέας ταινίας κινουμένων σχεδίων της Sony, είναι μια τυπική αμερικανική οικογένεια. Η οικογένεια Μίτσελ έχει ένα μεγάλο λόγο να χαίρεται, την αποδοχή της μεγάλης τους κόρης σ’ ένα καλό πανεπιστήμιο. Ο πατέρας της που αγαπά τη φύση και βρίσκει πως οι συσκευές αφής έχουν αποξενώσει την οικογένεια, αποφασίζει να κάνουν ένα τελευταίο ταξίδι με αυτοκίνητο, ώστε να δεθούν περισσότερο και να περάσουν ποιοτικό χρόνο όλοι μαζί. Όμως τα σχέδιά τους ανατρέπονται, αφού σ΄ όλο τον κόσμο επίκειται μια εξέγερση των μηχανών. Όλες οι ηλεκτρονικές μηχανές από τηλέφωνα μέχρι οικιακές συσκευές, αλλά και μια νέα γενιά αυτόνομων ρομπότ αποφασίζουν να πάρουν τον έλεγχο. Με τη βοήθεια δύο δυσλειτουργικών μηχανών οι Μίτσελ θα πρέπει να ξεπεράσουν τα μεταξύ τους προβλήματα και να συνεργαστούν προκειμένου να σώσουν τους εαυτούς τους, αλλά και όλο τον κόσμο.

Το Connected που στα ελληνικά θα έχει τον τίτλο «Ping, Ping Συνδεθήκαμε» δεν είναι η πρώτη ταινία που προσεγγίζει αυτό το θέμα. Η επανάσταση των μηχανών έχει γίνει η βάση για άπειρα φιλμ, θρίλερ, κωμωδίες, και επιτυχημένες εμπορικά ταινίες δράσης. Η συγκεκριμένη ωστόσο, εστιάζει στο σήμερα, στα ήδη υπάρχοντα ζητήματα που έχουν προκύψει και θα συνεχίζουν να πληθαίνουν όσο εμείς εξαρτόμαστε από τις ψηφιακές τους ευκολίες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι το λογότυπο της εταιρίας PAL που κατασκευάζει τα ρομπότ- βοηθούς στην συγκεκριμένη ταινία κινουμένων σχεδίων μοιάζει μ’ αυτό του διαδικτυακού κολοσσού της Amazon!

Η ταινία είχε αρχικά τον τίτλο «The Mitchells vs. the Machines» όμως προτιμήθηκε κάτι μικρότερο, ενώ οι Μάικ Ριάντα και Τζεφ Ρόου (συνδημιουργοί της animated σειράς «Gravity Falls») ανέλαβαν το σενάριο, με τον πρώτο να σκηνοθετεί παράλληλα. Άμπι Τζέικομπσον, Ντάνι ΜακΜπράιντ και Μάγια Ρούντολφ δανείζουν τις φωνές τους στα μέλη της οικογένειας, ενώ η Ολίβια Κόλμαν σε έναν ψηφιακό βοηθό τύπου Σίρι.

Το «Connected» θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το τρέιλερ

Και μεταγλωττισμένο