Ο θρυλικός Πέρι Μέισον επιστρέφει στην TV

Θεοσκότεινο και ατμοσφαιρικό, δανειζόμενο στοιχεία από τις νουάρ ταινίες του ‘40, το τρέιλερ της νέας σειράς του HBO Max ‘Πέρι Μέισον’ επανασυστήνει στην μικρή οθόνη τον θρυλικό ποινικολόγο ομώνυμο ήρωά του.

O Πέρι Μέισον που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’60 στην αμερικανική ΤV, δημιούργημα του συγγραφέα Ερλ Γκάρντεϊ Στάνλερ είχε ένα ανυπέρβλητο χάρισμα. Αθώωνε πάντοτε τους εν δυνάμει πελάτες του, ακόμη και στις δυσκολότερες υποθέσεις με τη βοήθεια του Πιτ Ντρέικ ενός ιδ. ντεντέκτιβ και της βοηθού του. Μάλιστα ακόμη και την τελευταία στιγμή, εντός των δικαστικών αιθουσών. Παραπλανώντας και παγιδεύοντας τους υπόπτους που κάθονταν στο εδώλιο, αναγκάζοντάς τους να παραδεχτούν άθελα την ενοχή τους.

Ο νέος Πέρι Μέισον ωστόσο του ΗΒΟ δεν θα ακολουθήσει την παλιά αυτή και πολυχρησιμοποιημένη τηλεοπτική φόρμουλα. Ξεφεύγοντας από τα στενά όρια ενός δικαστικού δράματος, η νέα σειρά θα ανακαλύψει τον Πέρι Μέισον από την αρχή, όταν ακόμα ο ίδιος τα έβγαζε δύσκολα πέρα ως ιδιωτικός ντεντέκτιβ τη δεκαετία του ’30 την εποχή της οικονομικής ύφεσης.

Και όπως συμβαίνει συνήθως σε σειρά του HBO, οι συντελεστές πίσω και μπροστά από τις κάμερες μαγνητίζουν τα βλέμματα. Ο βραβευμένος με ΕΜΜΥ Μάθιου Ρις των ‘Americans’ ανέλαβε να δώσει τη νέα πνοή στον γνωστό χαρακτήρα που με μεγάλη επιτυχία ενσάρκωσε ο Ρέιμοντ Μπερ στο παρελθόν. Δεν ήταν ωστόσο η πρώτη επιλογή. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος αρχικά είχε δοθεί στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, που ωστόσο λόγω ειλημμένων ‘μαρβελικών’ υποχρεώσεων δεν μπόρεσε τελικά να εμπλακεί. Παρόλα αυτά, αυτός και η σύζυγός του μέσω της κοινής τους εταιρείας παρέμειναν στην παραγωγή.

Η ταλαντούχα Τατιάνα Μάσλανι του Οrphan Black κρατά, επίσης, έναν σπουδαίο ρόλο αντάξιο των υποκριτικών της ικανοτήτων. Υποδύεται την αδελφή Άλις, ηγετικό στέλεχος μιας θρησκευτικής οργάνωσης με μεγάλη επιρροή που ζητά να βρεθεί ο ένοχος της αποτρόπαιης δολοφονίας ενός παιδιού, που προηγουμένως είχε απαχθεί. Υπόθεση την οποία αναλαμβάνει να επιλύσει ο Πέρι Μέισον του τίτλου, που στοιχειώνεται από τις μνήμες των όσων έζησε στον πόλεμο στη Γαλλία, ενώ προσπαθεί να ξεπεράσει τον αποτυχημένο του γάμο. Στο πλευρό του βρίσκουμε, έναν ακόμη σπουδαίο ηθοποιό, τον βετεράνο Τζον Λίθγκοου.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουνίου.

Το τρέιλερ