Ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν μιλά για την νέα του ταινία “Inception”

Ο διάσημος σκηνοθέτης Christopher Nolan διευθύνει ένα διεθνές cast σε μία πρωτότυπη ταινίας δράσης και επιστημονικής φαντασίας που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και στο στενό και άπειρο κόσμο των ονείρων. Ο Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) είναι ένας εξειδικευμένος κλέφτης, ότι καλύτερο στην επικίνδυνη τέχνη της «εξαγωγής», το να κλέβει δηλαδή πολύτιμα μυστικά που είναι θαμμένα στο υποσυνείδητο κατά τη διάρκεια του ονείρου, όταν το μυαλό είναι πολύ ευάλωτο. Αυτή η σπάνια ικανότητα του Cobb τον έχει κάνει περιζήτητο παίκτη στο κόσμο της εταιρικής κατασκοπίας, αλλά τον έχει κάνει και διεθνή φυγά … Τώρα στον Cobb προσφέρεται μια ευκαιρία για λύτρωση. Μια τελευταία δουλειά θα μπορούσε να του δώσει τη ζωή του πίσω, αλλά μόνον εάν μπορεί να επιτευχθεί το αδύνατο. Αντί για την τέλεια ληστεία, ο Cobb και η ομάδα του των ειδικών πρέπει να κάνουν το αντίθετο: το έργο τους δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα, αλλά να τη «εισάγουν» . Αν το επιτύχουν, θα είναι το τέλειο έγκλημα.
H ταινία  Inception βγήκε στις αμερικάνικες αίθουσες προχθές. Εκανε  20 εκ. δολ. σε εισπράξεις την πρώτη ημέρα  Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νολαν παραχώρησε συνέντευξη στο MTV movies blog για  την νέα του ταινία Inception. Περιληπτικά  δήλωσε: “Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν πολύ τυχερός στην καριέρα μου, και κυρίως ότι μπορώ να δημιουργώ μια  ταινία βασισμένη πάνω στην άλλη. Ξεκίνησα με μίας μικρότερης κλίμακας ταινία, την “Following ” . Την δημιούργησα με τους φίλους μου τα Σαββατοκύριακα. Μετά με το «Memento», η οποία είχε έναν πραγματικό προϋπολογισμό και ένα πραγματικό καστ, τα πάντα.
Αυτό που προσπαθώ να κάνω με κάθε νέα μου ταινία είναι να βάζω τον εαυτό σε μία νέα πρόκληση. Δεν θέλω να κάνω το ίδιο πράγμα ξανά. Δεν θέλω να κάνω κάτι που ξέρω ότι μπορώ να κάνω. Θέλω να προσπαθήσω να κάνω κάτι που να βασίζεται σε αυτό που έχω μάθει, αλλά να μπαίνει σε μία καινούργια βάση ”
«Από τις ταινίες που έχω δουλέψει το Ιnception ίσως είναι η πρώτη που … δεν έχει «χάσει». Σε κάθε μου ταινία φτάνω σε ένα σημείο όπου όταν έχω εργαστεί γι’ αυτήν τόσο πολύ καιρό, και την έχω δει τόσες πολλές φορές, υπάρχει ένα σημείο όπου στο μυαλό μου γίνεται κάτι «λιγότερo» από αυτό που πίστευα ότι ήταν. Το  Inception αντιστέκεται. Νομίζω ότι εν μέρει αυτό συμβαίνει γιατί στον κόσμο του ανθρώπινου μυαλού δεν υπάρχουν περιορισμοί, μπορείς να «ταξιδέψεις» οπουδήποτε. Αυτό είναι διασκέδαση. Νομίζω ότι τα blockbusters αυτό θα πρέπει να προσπαθούν να κάνουν”.
Παρακάτω το trailer, με ελληνικούς υπότιτλους, της ταινίας της χρονιάς για πολλούς. Σε εμάς θα προβληθεί τέλη Αυγούστου.

1 Comment Posted

  1. Είδα το Inception εχθές το βράδυ και ένα έχω να πω: Η ταινία τα σπάει! Το σενάριο είναι αλλού, η δράση σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος, τα εφέ απλά απίστευτα και ο Leonardo DiCaprio ε-ξαι-ρέ-τι-κός! Ό,τι καλύτερο έχω δει τον τελευταίο καιρό (και χωρίς να τρελαίνομαι για science fiction ταινίες). Λέει!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.