Ο Πίτερ Τζάκσον θα σκηνοθετήσει το σίκουελ του «Τεν Τεν» αμέσως μετά το «Χόμπιτ»

Είχαμε ακούσει και στο παρελθόν ότι η σύμπραξη των δύο μεγάλων σκηνοθετών Στίβεν Σπίλμπεργκ  και Πίτερ Τζάκσον δεν θα σταματούσε σε μια μόνο ταινία. Γνωρίζαμε ότι είχαν σχεδιάσει να υλοποιήσουν τουλάχιστον τρεις, παρόλα αυτά κάτι επίσημο δεν υπήρχε, που να πιστοποιούσε  κάτι τέτοιο.

Έτσι λίγες ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία της ταινίας «Οι περιπέτειες του Τεν Τεν» και μετά τις εξαίσιες πρώτες κριτικές που έχει δεχθεί, ο Πίτερ Τζάκσον στην έντυπη έκδοση του Hollywood Reporter σε κοινή τους συνέντευξη απάντησε θετικά για μια ακόμη συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα ρωτήθηκε αν θα αναλάβει να σκηνοθετήσει την ταινία αμέσως μετά το «Χόμπιτ» και αυτός απάντησε με ένα απλό «ναι». Και ο Σπίλμπεργκ προσθέτοντας ανακοίνωσε πως, ενώ ακόμα δεν έχουν το πράσινο φως από τα στούντιο για μια συνέχεια, τους επέτρεψαν όμως να προχωρήσουν σε τέτοιο σημείο ώστε να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. «Τα στούντιο ήταν πρόθυμα να κάνουν ακόμη μια ταινία μαζί μας και να μας δώσουν την οικονομική δυνατότητα να αναπτύξουμε ένα σενάριο, να κάνουμε τα στόριμπορντ, και να είμαστε σε θέση εκκίνησης. Έτσι μπορούμε να ξεκινήσουμε πολύ γρήγορα με μια δεύτερη ταινία. Το σενάριο είναι ήδη γραμμένο».

Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Άντονι Χόροβιτζ και θα περιλαμβάνει όπως και η πρώτη ταινία δύο ιστορίες από δύο βιβλία, «Ο Τεν Τεν και οι 7 κρυστάλλινες μπάλες» και «Ο Τεν Τεν και ο  Ναός του ήλιου».  Χάρη στις εκδόσεις ΜΑΜΟΥΘ έχουμε ήδη δυο περιλήψεις από την υπόθεση της ταινίας που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Πάντως σύντομα θα ακούσουμε νεότερα για το σίκουελ, αφού μοναδικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουν οι συντελεστές είναι η εισπρακτική επιτυχία της ταινίας στην Αμερική, όπου ο δαιμόνιος Βέλγος δημοσιογράφος δεν είναι και τόσο γνωστός.

Διαβάστε παρακάτω τις περιλήψεις.

Οι 7 κρυστάλλινες μπάλες

Μια μυστηριώδης ασθένεια φαίνεται να προσβάλει τα μέλη της αποστολής Σάντερς-Χάρντμουθ, η οποία είχε σαν σκοπό να φέρει στο φως αρχαίους τάφους των Ινκας στο Περού και τη Βολιβία. Κάτι σαν την κατάρα των Φαραώ, προσβάλλει τους βασικούς συντελεστές της αποστολής, τον σκηνοθέτη Κλερμόν, τον καθηγητή Χάρντμουθ-Σάντερς, τον καθηγητή Λωμπεπέν ή τον ακόμα και τον καθηγητή Ορνέ. Ενας μυστηριώδης Ινδιάνος, σύντροφος του στρατηγού Αλκαζάρ, δείχνει να σχετίζεται με διάφορα μυστηριώδη “ενεργειακά” φαινόμενα και επιθέσεις που οδηγούν τον Τεντέν και τον καπετάνιο Χάντογκ στο Περού. Εν τω μεταξύ ο καθηγητής Τουρνεσόλ έχει από καιρό εξαφανιστεί και αγνοείται…

Ο Ναός του Ηλιου

Μυστηριώδες Περού, χαμένες φυλές, ένας ιερός ναός του Ήλιου… Ο καθηγητής Κάλκιουλους πέφτει θύμα απαγωγής ενώ ο καπετάνιος Χάντοκ, οι δίδυμοι Τόμπσον και ο Τεν Τεν καταδικάζονται σε θάνατο… Θα καταφέρουν να δραπετεύσουν; Θα επιβιώσουν τελικά; Έχετε πίστη. Ο Τεν Τεν πάντα βρίσκει τη λύση.