Ο «Κυνόδοντας» «πάει» στα Όσκαρ

Η τελευταία εμφάνιση της Ελλάδας σε οσκαρική πεντάδα, ήταν το 1977 με την «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη. Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα η χώρα μας να επανέλθει σε οσκαρική τροχιά μέσω του Κυνόδοντα του Γιώργου Λάνθιμου. Η ταινία επιλέχθηκε την προηγούμενη Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, που συστήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού να μας εκπροσωπήσει στα φετινά Οσκαρ. Οι κριτικές, όχι μόνο οι εγχώριες, είναι πολυ καλές.
Τα αμερικάνικα site μαθαίνοντας την είδηση της υποψηφιότητας συγχαίρουν την Ελλάδα γιατί έκανε μια τέτοια «τολμηρή» επιλογή, αν και φοβούνται ότι το φιλμ «Κυνόδοντας» είναι πολύ πρωτοποριακό για την επιτροπή. Εμείς ας ευχηθουμε να μπει στην τελική πεντάδα και να κερδίσει.
Ο Κυνόδοντας αφηγείται την ιστορία μιας ελληνικής οικογένειας που ζει απομονωμένη. Ο πατέρας και η μητέρα έχουν βάλει τα τρία παιδιά τους που βρίσκονται στην εφηβεία σε σωματική, συναισθηματική και κοινωνική απομόνωση. Τα παιδιά δεν γνωρίζουν τίποτα για τον έξω κόσμο. Πιστεύουν ότι τα αεροπλάνα είναι παιχνίδια που θα πέσουν από τον ουρανό και ότι οι γάτες είναι απειλή για τη ζωή τους. Ο μόνος ξένος που του επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτό το χώρο είναι η Χριστίνα μια φρουρός που δουλεύει στο εργοστάσιο του πατέρα, η οποία έρχεται για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές ανάγκες του γιου τους. Με τους Χρήστο Στέργιογλου, Μισέλ Βάλεϊ, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλή, Μαίρη Τσώνη, Άννα Καλαϊτζίδου.
Παρακάτω το επίσημο trailer της ταινίας:

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.