Νέο trailer για το animation της Pixar “Brave”

Τα στούντιο της Pixar μέσα στο καλοκαίρι μας έδωσαν μια πρώτη καλή γεύση από τη νέα τους ταινία, “Brave”,  με ένα πολύ καλό τιζεράκι.  Το πρώτο trailer μας μάγεψε και μας πρωτοσύστησε τη γλυκιά Μερίντα, μια κοκκινομάλλα πριγκίπισσα των Χάιλαντς της Σκωτίας.  Αν παρακολουθείτε στενά τις δημιουργίες της Pixar και έχετε δει και το τίζερ, ήδη έχετε καταλάβει ότι η νέα τους απόπειρα διαφέρει πολύ από τις προηγούμενές τους δημιουργίες. Πρώτη φορά τα γνωστά στούντιο διηγούνται μια παραμυθένια περιπέτεια, αλλά και για πρώτη φορά ο πρωταγωνιστής τους είναι γένους θηλυκού.   Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας το πρώτο ολοκληρωμένο trailer που μας συστήνει όλους τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ταινίας, αλλά και μας εξηγεί κάποια πράγματα από την υπόθεση. Αυτό που χαρακτηρίζει το νέο trailer είναι ακριβώς ότι είχε πει ο σκηνοθέτης Μαρκ Άντριους πριν λίγο καιρό.

Ότι είναι μια ιστορία με «σκοτεινά» χαρακτηριστικά, ένα  «σκοτεινό» παραμύθι, που όμως θα έχει και τα κωμικά στοιχεία αλλά και τους τρομερούς χαρακτήρες, όπως μας έχουν συνηθίσει τα γνωστά στούντιο όλα αυτά τα χρόνια. Το trailer αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο και τα δύο αυτά γνωρίσματα. Από τη μία θα δείτε τη γλυκιά Μερίντα, ατρόμητη και ανυπάκουη να επαναστατεί και να ξεκινά μια μεγάλη περιπέτεια και από την άλλη κωμικές στιγμές που μόνο η Pixar μπορεί να προσφέρει.

Το animation είναι εκπληκτικό, αν προσέξετε τα μαλλιά της ηρωίδας, θα χαζέψετε στην κυριολεξία από τη λεπτομέρεια της κίνησης  ενώ η αφήγηση και το σκοτσέζικο τοπίο μας βάζουν κατευθείαν στο κλίμα. Βέβαια είμαι σίγουρος ότι το όμορφο τοπίο, οι λίμνες,  τα πανύψηλα βουνά, όπως και κάποιοι χαρακτήρες  θα σας φέρουν μνήμες από την ταινία «Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας». Ναι, με μια βιαστική ματιά ίσως μοιάζει σε πολλά.  Ίσως και όχι. Πάντως το νέο trailer την καθιστά ως μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της επόμενης χρονιάς.

Δείτε το trailer και διαβάστε την υπόθεση της ταινίας.

Η Merida είναι μια πριγκίπισσα των Χάιλαντς της Σκωτίας, μια επιδέξια τοξοβόλος αλλά ανυπάκουη στους κανόνες και τα έθιμα, κόρη του βασιλιά Φέργκους και της Βασίλισσας Έλινορ. Η νεαρή πριγκίπισσα όμως κάποια στιγμή αψηφά ένα πανάρχαιο έθιμο που θα επιφέρει χάος στο βασίλειο. Για να επαναφέρει την κατάσταση, πηγαίνει στη Σοφή Γυναίκα και της δίνει μια ευχή που μπορεί να περιέχει πολλά περισσότερα από αυτά που ζητούσε.

Σ’ αυτή της την περιπέτεια την Merida θα τη βοηθήσουν 3 άρχοντες, ο πελώριος  Lord MacGuffin, ο κακόκεφος  Lord Macintosh και ο αντιπαθητικός Lord Dingwal
Η ταινία έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες τον Ιούνιο του 2012.
Δανείζουν τις φωνές τους στους πρωταγωνιστές οι Κέλι ΜακΝτόναλντ, Μπίλι Κόνολι, Έμα Τόμσον, Τζούλι Γουόλτερς και Κέβιν ΜακΚιντ.