Νέο trailer για το animation “The Pirates! Band of Misfits”

Πάντοτε με γοήτευε η τεχνική του stop motion animation και τα τελευταία χρόνια η Aardman animation (Γουάλας & Γκρόμιτ) έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Ένα έξοχο παράδειγμα είναι το UK trailer της νέας τους ταινίας “The Pirates! Band of Misfits”.

Αν και το animation που συνηθίζουμε να βλέπουμε τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει τεχνικές, φτάσαμε στο motion capture, η Aardman δεν παύει να χρησιμοποιεί το πιο εύπλαστο υλικό, την πλαστελίνη, για να ζωντανέψει τους ήρωές της. Συνδυάζοντάς το με τις νέες τεχνολογίες, μας γυρνά κάποια χρόνια πίσω, τότε που ο υπολογιστής  δεν ήταν το άλφα και το ωμέγα στη ζωή μας. Και κάθε φόρα που συναντώ ένα τέτοιο φιλμ, όσα χρόνια και να περάσουν, είναι εξίσου ευχάριστο με το πίξελ του Η/Υ. Ειδικά όταν το στόρι, η υπόθεση της ταινίας, είναι εξίσου συναρπαστική με την εικόνα.

Το trailer της ταινίας, όπως καταλάβατε και από τον τίτλο, είναι γεμάτο γκαφατζήδες πειρατές που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε σε πολλές στιγμές. Από την επιλογή της σημαίας, από την επίθεση σε καράβι λεπρών, από την ιπτάμενη φάλαινα, ο  Καπετάνιος Πειρατής (Χιου Γκραντ), το πλήρωμά του αλλά και ο Δαρβίνος, εμφανίζεται και ο Κάρολος Δαρβίνος σε κάποια στιγμή(!), θα σας ταξιδέψουν ευχάριστα.

Εκτός από τον Χιου Γκραντ δανείζουν τις φωνές τους στο 3D φιλμ οι Σάλμα Χάγιεκ, Μπρένταν Γκλίσον, Ντέιβιντ Τέναντ, Ιμέλντα Στόντον, Μάρτιν Φρίμαν κ.α.  Δείτε το νέο trailer και διαβάστε την υπόθεση της ταινίας:

Ο Καπετάνιος Πειρατής, ένας ενθουσιώδης κουρσάρος, ο οποίος δε φημίζεται ακριβώς για τον τρόμο που προκαλεί στους απανταχού ναυτικούς, έχει έναν και μοναδικό στόχο στην «καριέρα» του: να αναδειχθεί… «Πειρατής της Χρονιάς»! Αποφασισμένος να πετύχει και αδιαφορώντας για τους ανομολόγητους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν οι αχανείς ωκεανοί, πείθει το πλήρωμά του, μια ετερόκλητη σύναξη από γκαντέμηδες θαλασσόλυκους του… γλυκού νερού, να βάλει τα δυνατά του, προκειμένου να κατατροπώσει τους αντιπάλους του, τον Μαύρο Μπέλαμι και την Λιζ Χατζάρα.  Όμως, πολύ σύντομα οι τρεις πειρατές θα αναγκαστούν να συμμαχήσουν απέναντι στον κοινό εχθρό: μια διαβολική βασίλισσα, ταγμένη στην εξάλειψη της πειρατείας! H ταινία έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2012.