Νέο απόσπασμα από την ταινία «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου

Έχοντας ήδη κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο φεστιβάλ της Βενετίας και έχοντας δεχτεί τρομερές κριτικές, οι περισσότερές τους θριαμβευτικές, (υπήρχαν βέβαια και κάποιες αρνητικές, οι κριτικές είναι φυσικό να διαφέρουν), η τέταρτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έχει κάνει την μεγάλυτερη εντύπωση μέχρι στιγμής και συζητείται περισσότερο από καθετί άλλο στην κινηματογραφική γιορτή της γείτονας χώρας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα  το Indiewire, βαθμολόγησε το φιλμ με Α λέγοντας πως ο Λάνθιμος είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της εποχής, το Variety το θεώρησε αρχαιοελληνικό δράμα του 21ου αιώνα και το In Contention θεωρεί πως η επιστροφή του σκηνοθέτη με τις «Άλπεις» θα εδραιώσει τον Λάνθιμο στην κορυφή του ευρωπαϊκού  κινηματογραφικού στερεώματος.

Από την άλλη κάποιοι κριτικοί απογοητεύτηκαν, όλοι τους όμως συμφώνησαν ότι είναι μια ταινία ιδιόρρυθμη που ακολουθεί τα χνάρια του Κυνόδοντα, παρόλα αυτά είναι πιο προσιτή σε σχέση με τα προηγούμενα φιλμ του γνωστού Έλληνα σκηνοθέτη.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι οι περισσότεροί τους μας συμβουλεύουν να ξέρουμε όσα λιγότερα γίνεται πριν μπούμε στην αίθουσα.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δείτε το κλιπ παρακάτω. Δεν προδίδει κάτι αλλά φανερώνει το κυριότερο χαρακτηριστικό της ταινίας, την εκκεντρικότητά της και την παραξενιά της.

Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο θα δείτε την Αγγελική Παπούλια, τη νοσοκόμα της ομάδας, να παίζει τένις με μια ετοιμοθάνατη, ίσως πρόκειται για κοπέλα που σκοπεύει να «αντικαταστήσει» η ομάδα των «Άλπεων» έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολο για τους τεθλιμμένους συγγενείς

Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου από τη Feelgood.

Παρακάτω το απόσπασμα.

ALPS (2011) Official Excerpt from Richard Lormand on Vimeo.

«Μια νοσοκόμα, ένας διασώστης, μια αθλήτρια και ο προπονητής της, έχουν δημιουργήσει μια υπηρεσία μίσθωσης. Με ραντεβού αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους, που έχουν προσληφθεί από συγγενείς, φίλους ή συναδέλφους του εκλιπόντος. Η εταιρεία ονομάζεται «Άλπεις», ενώ ο αρχηγός τους, ο διασώστης, αποκαλεί τον εαυτό του «Mont Blanc». «Παρά το γεγονός ότι τα μέλη της «ομάδας» λειτουργούν κάτω από ένα καθεστώς πειθαρχίας που καθορίζεται από τον ηγέτη τους, η νοσοκόμα δεν…»

Πρωταγωνιστούν οι Αγγελική Παπούλια, Άρης Σερβετάλης, Αριάν Λαμπέντ και Τζόννυ Βεκρής, ενώ στο σενάριο βρίσκουμε τον Ευθύμη Φιλίππου και τον Γιώργο Λάνθιμο

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.