Νέες λεπτομέρειες για την ταινία “The Dark Knight Rises”

Πολλές εικόνες και πολλά βίντεο έχουμε δει από την τρίτη πολυαναμενόμενη ταινία “The Dark Knight Rises”, το τέλος της απίστευτης τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν με πρωταγωνιστή τον υπερήρωα της D.C. Mπάτμαν . Έχουμε ήδη δει τον Κρίστιαν Μπέιλ να παλεύει με τον Τομ Χάρντι, χωρίς να έχουμε δει κάτι επίσημο από τα στούντιο. Έχουν δημοσιευτεί εκατοντάδες πράγματα, βίντεο φαν και έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα, δεν έχουμε όμως μάθει σχεδόν τίποτα για την υπόθεση της ταινίας. Π.χ. δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο Μπέιν, ή γιατί φοράει αυτή τη μάσκα. Η νέα ταινία θα ξεκινήσει εκεί που σταμάτησε η τελευταία;

Κάποια από αυτά τα ερωτήματα απαντώνται μέσω του Κρίστοφερ Νόλαν και των συντελεστών της ταινίας οι οποίοι παραχώρησαν συνέντευξη στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Empire, το οποίο έχει διπλό εξώφυλλο, των Μπάτμαν και Μπέιν.

Πρώτη και σημαντική είδηση είναι ότι η ταινία τοποθετείται χρονικά οκτώ χρόνια μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον «Σκοτεινό Ιππότη».

Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει:

“Τον αφήσαμε σε πολύ δύσκολη θέση. Ίσως προκαλέσει έκπληξη σε μερικούς, η ιστορία μας ξεκινά αρκετά αργότερα, οκτώ χρόνια μετά τον «The Dark Knight ». Είναι ένας μεγαλύτερος Μπρους Γουέιν. Δεν είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Με την επιλογή μας αυτή, του συγκεκριμένου κακοποιού αλλά και με την επιλογή μας όσον αφορά την ιστορία  δοκιμάζουμε τον Μπάτμαν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά».

Πράγμα που σημαίνει ότι ο Μπρους Γουέιν θα εμφανιστεί πολύ διαφορετικός στο νέο σίκουελ. Θα είναι αδύναμος ψυχικά και σωματικά, έχει πάψει να είναι πια ο άνθρωπος – νυχτερίδα εδώ και πολλά χρόνια και η εμφάνιση του Μπέιν θα είναι η αφορμή της επιστροφής του.

Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια που απαντάται στη συνέντευξη και ίσως είναι και το πιο αδύναμο σημείο  του νέου «κακού» της ταινίας, του Τομ Χάρντι, είναι η μάσκα του. Γιατί ο Μπέιν φορά μάσκα; Η σχεδιάστρια κοστουμιών Λίντι Χέμινγκ εξηγεί:

«Έχει τραυματιστεί …. Υποφέρει και χρειάζεται αέριο για να επιβιώσει. Δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη μάσκα. Οι σωλήνες της μάσκας πηγαίνουν πίσω, όπου υπάρχουν δύο δοχεία για το … αναισθητικό.”

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες σε ένα χρόνο από τώρα στις 20 Ιουλίου του 2012. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κρίστιαν Μπέιλ (Μπρους Γουέιν), Αν Χάθαγουεϊ (Κατγούμαν), Τομ Χάρντι (Μπέιν), Λίαμ Νίσον (φημολογείται), Τζος Πένς (νεαρός Ρας Αλ Γκούλ), Τζέισον Γκόρντον Λέβιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκάρι Όλντμαν, Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν κ.α.