Νέες φωτογραφίες και η επίσημη υπόθεση της ταινίας «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου

Φυσικό είναι, αφού λίγες μέρες πια μας χωρίζουν από την έναρξη του φεστιβάλ της Βενετίας, να μαθαίνουμε  όλο και περισσότερα πράγματα για τις ταινίες που θα διαγωνιστούν. Η νέα ταινία του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου «Άλπεις» είναι μια από αυτές που θα συμμετέχουν και εκτός από υπερήφανοι είμαστε και πολύ περίεργοι γιατί «…έχει ομοιότητες με τον «Κυνόδοντα» στο ύφος της, είναι όμως πιο σκοτεινή, αλλά και πιο αστεία…», έτσι την είχε περιγράψει στο Playlist πριν ένα χρόνο ο γνωστός σκηνοθέτης. Κάποιο trailer δεν υπάρχει ακόμη για να αποκτήσουμε μια σαφέστερη εικόνα, αλλά σήμερα βρήκαμε κάποιες νέες φωτογραφίες καθώς και την επίσημη υπόθεση της ταινίας.
Η υπόθεση αλλά και οι φωτογραφίες είναι από το www.filmpressplus.com.  Η ταινία αγγίζει ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα το θάνατο και την απώλεια με ένα μοναδικό τρόπο. Μια ομάδα ανθρώπων αντικαθιστά νεκρούς επί παραγγελία, έτσι ώστε να διευκολύνει τους συγγενείς που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Στην υπόθεση δεν υπάρχει κάτι νέο σε σχέση με όσα ξέραμε, βασικά περιγράφει την ομάδα των ανθρώπων που αντικαθιστούν τους νεκρούς.
Παρακάτω η επίσημη υπόθεση της ταινίας:

«Μια νοσοκόμα, ένας διασώστης, μια αθλήτρια και ο προπονητής της, έχουν δημιουργήσει μια υπηρεσία μίσθωσης. Με ραντεβού αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους, που έχουν προσληφθεί από συγγενείς, φίλους ή συναδέλφους του εκλιπόντος. Η εταιρεία ονομάζεται «Άλπεις», ενώ ο αρχηγός τους, ο διασώστης, αποκαλεί τον εαυτό του «Mont Blanc». Παρά το γεγονός ότι τα μέλη της «ομάδας» λειτουργούν κάτω από ένα καθεστώς πειθαρχίας που καθορίζεται από τον ηγέτη τους, η νοσοκόμα όχι…»

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τις νέες φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζoνται η Αριάν Λαμπέντ, η βραβευμένη πρωταγωνίστρια του «Attenberg» στο ρόλο της αθλήτριας γυμναστικής και η Αγγελική Παπούλια η οποία υποδύεται τη νοσοκόμα της ιστορίας. Επίσης συμμετέχουν οι Άρης Σερβετάλης  και Τζόννυ Βεκρής.  Στο σενάριο βρίσκουμε τον Ευθύμη Φιλίππου και τον Γιώργο Λάνθιμο.
Παγερά βλέμματα και θλίψη στις νέες αυτές φωτογραφίες:

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.