Μάικλ Φασμπίντερ και Στιβ ΜακΚουίν ξανά μαζί

Απ’ ότι φαίνεται η επαγγελματική σχέση των δύο, του δημοφιλούς ηθοποιού Μάικλ Φασμπίντερ και του βρετανού σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν έχει μετατραπεί σε μακροχρόνια φιλία. Ήδη έχουν δύο συνεργασίες στο ενεργητικό τους, το 2008 με το φιλμ “Hunger” και φέτος με την ταινία “Shame”, όπου ο Φασμπίντερ έχει δεχτεί εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία του, υποδυόμενος έναν σεξομανή. Έχοντας ήδη δημιουργήσει δύο εξαιρετικές ταινίες μαζί, θα ήταν περίεργο να μην ακούγαμε ότι το απίστευτο δίδυμο θα συνεργάζονταν και πάλι στο μέλλον.

Σύμφωνα λοιπόν, με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Variety, οι δυο τους θα επανενωθούν, πολύ πιο σύντομα απ’ ότι φανταζόμασταν, στη νέα ταινία που ετοιμάζει ο ΜακΚουίν «12 χρόνια σκλάβος». Τα γυρίσματα ξεκινούν αρχές του νέου έτους αλλά αυτή τη φορά ο Φασμπίντερ δεν θα είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας, αλλά ο Τσιούτελ Έτζιοφορ (2012, Salt).  Η ταινία θα βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Σολομών Νόρθραπ ενός μαύρου Νέο -Υορκέζου και ελεύθερου πολίτη που απήχθη το 1841 από δύο άνδρες και έζησε 12 χρόνια σκλαβιάς. Ο ρόλος του Φασμπίντερ στην ταινία είναι αδιευκρίνιστος ακόμα αλλά φαντάζομαι ότι σύντομα θα μάθουμε πολλά περισσότερα.

Διαβάστε παρακάτω τη σύνοψη του βιβλίου.

Το βιβλίο «Δώδεκα χρόνια Σκλάβος» αφηγείται την ιστορία του Σολομώντα Νόρθραπ, ενός ελεύθερου μαύρου και κατοίκου της Νέας Υόρκης, ο οποίος απήχθη το 1841 και πουλήθηκε ως σκλάβος. Διασώθηκε το 1853, αφού πέρασε 12 χρόνια ως σκλάβος. Ο Νόρθραπ αφηγείται την ιστορία του, πώς οι δύο άνδρες τον πλησίασαν με το πρόσχημα ότι είναι επικεφαλής ενός τσίρκου και ενδιαφέρονται για τις δεξιότητές του στο βιολί. Του πρόσφεραν ένα μεγάλο αλλά δίκαιο ποσό χρημάτων για να εργαστεί και στη συνέχεια τον έφεραν σ’ ένα ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον, γιατί εκεί υποτίθεται βρισκόταν η επιχείρησή τους. Κατά την άφιξή του, τον νάρκωσαν, τον έδεσαν, και τον φυλάκισαν. Εκεί πουλήθηκε ως σκλάβος και πέρασε 12 χρόνια σε αγροκτήματα στο Νότο. Μέχρι που ο λευκός ξυλουργός από τον Καναδά, ο Σάμουελ Μπας, φτάνει στο αγρόκτημα στο οποίο ο Νόρθραπ αποκαλύπτει το παρελθόν του, ότι είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος. Ο Μπας θα παραδώσει επιστολές που έγραψε ο Νόρθραπ στη σύζυγό του και θα αρχίσει μια δικαστική διαδικασία για να κερδίσει και πάλι την ελευθερία του.