Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας “Τhe Iron Lady” με πρωταγωνίστρια την Μέριλ Στριπ

Όσκαρ, όσκαρ, όσκαρ, όταν κάνει την εμφάνισή του ο θείος Όσκαρ θα έχουμε πολλές ανατροπές. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί τα διαδικτυακά κινηματογραφικά site είχαν ξεκινήσει να προβάρουν την ταινία «“Τhe Iron Lady” με πρωταγωνίστρια την Μέριλ Στριπ, υποψήφια για  αρκετά αγαλματάκια, όταν ειδικά πρωτοπροβλήθηκε το teaser πριν λίγο καιρό, και τώρα θέλω να δω πως θα τα μπαλώσουν.

Εντάξει ίσως είμαι υπερβολικός, αλλά πέρα από την Μέριλ Στριπ που κάνει εξαίσια ερμηνεία υποδυόμενη την Μάργκαρετ Θάτσερ, όλα γύρω της, ακόμα και οι προσθετικές που της έχουν βάλει για να μοιάζει με τη βαρόνη, πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας είναι εναντίον. Η σιδηρά κυρία, είναι τόσο καλά φτιασιδωμένη, σαν να έχει περάσει από το Nip/Tuck, όχι μόνο εξωτερικά και εσωτερικά. Η συγκεκριμένη προσωπικότητα,  που μεσουράνησε στην πολιτική σκηνή τη δεκαετία του ‘80 συμβολίζει πολλά πράγματα, όχι όμως τη γυναίκα – πρότυπο, που θέλουν να την παρουσιάσουν περνώντας της ένα φίλτρο του περσινού νικητή, της ταινίας «Ο Λόγος του Βασιλιά». Εκτός από ομορφιές και μεγαλόπνοους τίτλους, δεν θα δείτε και πολλά πράγματα από την πραγματική Μάργκαρετ Θάτσερ που ωραιοποιείται σε κάθε σημείο του trailer. Πρώτη φορά βλέπω να είναι τόσο όμορφη, η ανεργία και η φτώχια, ο νεοφιλελευθερισμός και ο ιμπεριαλισμός.

Η ταινία τοποθετείται χρονικά 17 μέρες πριν τον πόλεμο στα νησιά Φώκλαντ όπου η Βρετανή πρωθυπουργός έστειλε μεγάλη ναυτική δύναμη για να επανακαταλάβει τις περιοχές της και την έκανε εκλέξιμη για μια ακόμη φορά, ενώ η δημοτικότητά της είχε πάρει την κατιούσα εξαιτίας των οικονομικών της συνταγών.

Σκηνοθετεί η Φιλίντα Λόιντ (Mamma Mia). Συμμετέχουν επίσης οι Ρότζερ Άλαμ, Άντονι Χεντ, Ρίτσαρντ Γκραντ, Αλαξάντρα Ρόουτς και Χάρι Λόιντ, ενώ το σύζυγό της θα ερμηνεύει ο Τζιμ Μπρόουντμπεντ.

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να βγει στις αμερικανικές αίθουσες το Δεκέμβριο.