Και επίσημα το Χόμπιτ τριλογία

Χθες ο Πίτερ Τζάκσον ανακοίνωσε στη σελίδα του στο facebook τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποκτήσει και τρίτο μέρος το Χόμπιτ. Μία από τις κύριες αιτίες που τον ώθησαν σ’ αυτή την απόφαση, είναι ο πλούτος της ιστορίας, που πoτέ δεν θα προβάλλονταν στη μεγάλη οθόνη αν δεν εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία την δεδομένη στιγμή. Διαβάστε παρακάτω τη δήλωσή του.

“Μόνο στο τέλος των γυρισμάτων έχεις την ευκαιρία να κάτσεις κάτω και να δεις την ταινία που έχεις δημιουργήσει. Πρόσφατα η Φραν, ο Φιλ και εγώ κάναμε αυτό ακριβώς, παρακολουθήσαμε για πρώτη φορά μια αρχική έκδοση της πρώτης ταινίας – και αρκετό υλικό της δεύτερης. Ήμασταν πραγματικά ικανοποιημένοι με την κατεύθυνση που έχει πάρει η ιστορία, και πιο συγκεκριμένα με τη δυναμική των χαρακτήρων και το καστ που τους έφερε στη ζωή. Όλα αυτά μας οδήγησαν σ΄ένα απλό ερώτημα: Αξίζει να αδράξουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα για την ιστορία; Και η απάντηση από την δική μας πλευρά ως κινηματογραφιστές και ως φαν ήταν ένα ‘ναι’, χωρίς επιφυλάξεις.

Γνωρίζουμε πόση από την ιστορία του Μπίλμπο Μπάγκινς, του Μάγου Γκάνταλφ, των Νάνων του Έρεμπορ, του Νεκρομάντη και της μάχης στο Ντολ Γκούλντουρ θα παραμείνει ανείπωτη εάν δεν το κάνουμε. Ο πλούτος της ιστορίας του Xόμπιτ καθώς και σχετικό υλικό που περιλαμβάνεται στον Άρχοντα των Δακτυλιδιών, μας επιτρέπει να διηγηθούμε ολοκληρωμένη την ιστορία των περιπετειών του Μπίλμπο Μπάγκινς και τον ρόλο που έπαιξε στην μερικές φορές επικίνδυνη, αλλά πάντοτε συναρπαστική, ιστορία της Μέσης Γης.

Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και εκ μέρους της New Line Cinema, της Warner Bros, της Metro-Goldwin Mayer, της Wingnut Films και ολόκληρου του καστ και του προσωπικού των ταινιών Hobbit, ανακοινώνω πως οι δύο ταινίες θα γίνουν τρεις.

Ήταν ένα απρόσμενο ταξίδι πραγματικά, και σύμφωνα με τα λόγια του καθηγητή του Τόλκιν, ήταν «μία ιστορία που μεγάλωνε κατά την αφήγησή της».

Το πιο απρόσμενο στην όλη υπόθεση είναι πως το τρίτο άτιτλο ακόμα μέρος της ταινίας Χόμπιτ έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2014 αντί για τα Χριστούγεννα όπως συνηθίζεται, λίγους μήνες δηλαδή μετά το δεύτερο μέρος.

Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει και κάποιοι «δοκιμαστικοί» τίτλοι για το τρίτο μέρος . Η εταιρεία που ανέλαβε τα websites TheHobbitAnUnexpectedJourney.com και TheHobbitThereandBackAgain.com έχει «κλείσει» κάποια domains όπως The Hobbitthedesolationofsmaug.com” and “Thehobbitriddlesinthedark.com”.

1 Comment Posted

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.