Υπάρχει ταινία που «σκίζει» στο box office! Είναι τρόμου, και το όνομα αυτής ‘Τhe Wretched’

Τελικά υπάρχει ταινία που πάει καλά εισπρακτικά στο αμερικανικό box office. Είναι τρόμου και χαμηλού προϋπολογισμού και γεμίζει τους μόνους ανοιχτούς κινηματογράφους της Αμερικής, τα γνωστά σε όλους μας drive in. Το όνομα αυτής ‘Τhe Wretched’ και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες. Η επιθυμία του κόσμου τελικά για νέες ταινίες, φρέσκο περιεχόμενο και κινηματογραφικό συγχρωτισμό παραμένει ακόμη ζωντανή…

Τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας οι ανοικτού τύπου κινηματογράφοι, στην Αμερική, ζουν πρόσκαιρα στιγμές δόξας και μεγαλείου σφύζοντας από ζωή προκαλώντας παράλληλα αισθήματα νοσταλγίας στους παρευρισκομένους, που επιστρέφουν σ΄ αυτό το είδος οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας λόγω της ασφάλειας που προσφέρει ο συγκεκριμένος τύπος θεάματος. Οι Αμερικανοί έχουν την ευκαιρία να βγουν έξω, να παρακολουθήσουν την ταινία μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, απολαμβάνοντας την ασφάλεια που προσφέρει το αυτοκίνητό τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία έτσι για στιγμές ξενοιασιάς μακριά από την απομόνωση της καραντίνας.

Οι λίγοι όμως αυτοί ανοικτοί κινηματογράφοι έχουν ανάγκη και για φρέσκο περιεχόμενο. Τα μεγάλα στούντιο έχουν σταματήσει να διανέμουν τις ταινίες τους εδώ και καιρό. Τα μπλοκμπάστερ τους χρειάζονται και ένα μεγάλο κοινό που δυστυχώς δεν υπάρχει λόγω του lock-down. Από την άλλη η IFC Films, μια μικρή εταιρία παραγωγής φιλμ indie ταινιών με έδρα τη Νέα Υόρκη, αντιλήφθηκε από νωρίς τη ζήτηση αυτή, αν και περιορισμένη, και ακολούθησε διαφορετική στρατηγική. Σε αντίθεση με τα μεγάλα στούντιο αποφάσισε να διανείμει κανονικά τις ταινίες της στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, και on demand στο διαδίκτυο, αλλά και στα σινεμά που παραμένουν ανοικτά. Και η τακτική τους απέδωσε. Το “Τhe Wretched” έπιασε εύκολα την κορυφή.

Τo ρετρό στυλ του που πατά επάνω σε γνωστές συνταγές του παρελθόντος, η έξαψη που προκαλεί μια τυπική ταινία τρόμου, αλλά και η έλλειψη ανταγωνισμού, έστεψε από νωρίς νικητή το ‘Τhe Wretched’ στο αμερικανικό box office με εισπράξεις που αγγίζουν τα 860.000 δολ. από 75 κινηματογράφους και σύντομα θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο καθώς πολλαπλασιάζονται οι προβολές της ταινίας στους ανοικτούς αυτούς χώρους χάρη στη στόμα με στόμα διαφήμιση.

Το low budget φιλμ των αδελφών Πιρς δεν έχει κάποιον γνωστό ηθοποιό, ούτε πρωτοτυπεί όσον αφορά την πλοκή του. Πρόκειται για ταινία ενηλικίωσης κατά ένα μέρος αφού πρωταγωνιστής του είναι ένας 17χρονος που επισκέπτεται τον πατέρα του το καλοκαίρι σ’ έναν παραθαλάσσιο οικισμό, όχι για διακοπές, αλλά για τιμωρία. Ο Μπεν (Τζον Πολ Χάουαρντ) μπλέκει συχνά σε μπελάδες από τότε που οι γονείς του χώρισαν, και το ταξίδι του εκεί έχει στόχο να τον αναμορφώσει. Η προσοχή του ωστόσο είναι εστιασμένη στην οικογένεια που μένει στο διπλανό σπίτι, όπου σύντομα διαπιστώνει πως κάτι παράξενο και μεταφυσικό συμβαίνει. Μια σατανική οντότητα που ζει στο δάσος εξαφανίζει τα μέλη της διπλανής οικογένειας. Κανείς όμως δεν πιστεύει όσα υποστηρίζει ο νεαρός πρωταγωνιστής μέχρι που πείθει τη συνάδελφό του Μάλορι (Πάιπερ Κίρντα). Η υπερφυσική απειλή έχει τη δύναμη, όχι μόνο να εξαφανίζει ανθρώπους, αλλά να αφαιρεί κάθε ίχνος ύπαρξής τους. Κανείς δεν θυμάται ότι έζησαν ποτέ…

Το τρέιλερ της ταινίας είναι κατατοπιστικό.