Είναι ο Μπράντον Σταρκ ο Night King;

Θεωρίες κυκλοφορούν πολλές για το Game of Thrones, ωστόσο μια μοιάζει τόσο πιστευτή και αληθοφανής που αν όντως είναι σωστή εξηγεί τι συνέβη στο παρελθόν στα Επτά Βασίλεια, πώς κτίστηκε το Τείχος και κυρίως μας υποδεικνύει επίσης ποιο θα είναι το τέλος στο Game of Thrones. Τη θεωρία αυτή, την έχεις ήδη δει στα κοινωνικά δίκτυα εδώ και μήνες να κυκλοφορεί, και σ’ αυτό το ποστ θα προσπαθήσουμε να την αναλύσουμε περαιτέρω. Ποιά είναι αυτή; Πως ο Μπράντον Σταρκ είναι ο Night King και αυτός που καθορίζει τις τύχες των όσων διαδραματίζονται στο Game of Thrones.

O Μπράντον Σταρκ μπορεί να εμφανίζεται εμβόλιμα στις σεζόν και φαινομενικά να μην τροφοδοτεί με τις πράξεις του τις εξελίξεις, ωστόσο αν παρατηρήσεις προσεκτικά το χαρακτήρα του θα διαπιστώσεις πως ο ρόλος του ίσως είναι πιο καταλυτικός απ’ όσο θα φανταζόσουν από την πρώτη σεζόν κιόλας. Εάν δεν συνέβαινε το ατύχημά του όταν ήταν παιδί, που του κόστισε τα πόδια του δεν θα είχαμε τη διαμάχη μεταξύ των Λάνιστερ και των Σταρκ και ούτω καθεξής. Ούτε αυτός θα ανακάλυπτε πως κατέχει υπερφυσικές δυνάμεις, τη δυνατότητα να εισχωρεί στα σώματα των ζώων (και των ανθρώπων), την αλλομορφία, αλλά και την πρασινομαντεία, την ικανότητα να ταξιδεύει στο χρόνο. Στον Χόντορ δεν θα συνέβαιναν όσα του συνέβησαν, και αν πιστεύεις σε μια άλλη θεωρία πως ο Μπραν (ή το Κοράκι με τα τρία μάτια) μπήκε στο μυαλό του Αίρυς Ταργκάρυεν και αποτρέλανε τον Τρελό Βασιλιά, δεν θα είχαμε καν την εξέγερση του Ρόμπερτ Μπαράθηον. Σύμφωνα μ’ αυτή, ο Μπραν ( ή το Κοράκι με τα τρία μάτια) εισχώρησε στον Τρελό Βασιλιά στην προσπάθειά του να τον προειδοποιήσει για τους Whitewalkers φέρνοντας όμως τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ο Μπράντον Σταρκ βλέποντας λοιπόν τι μπορεί να κάνει με τον Χόντορ προσπάθησε να σταματήσει τους Whitewalkers ταξιδεύοντας στο χρόνο πολλές φορές. Σύμφωνα με τη θεωρία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, πέρασε στο σώμα του Πρώτου Ανθρώπου που μετατράπηκε από τα Παιδιά του Δάσους στον πρώτο White Walker. Ο Μπράντον Σταρκ στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον πόλεμο στο ξεκίνημα, εγκλωβίστηκε και μετατράπηκε στον Night King που γνωρίζουμε όλοι. Όπως έχουμε μάθει όμως από την 6η σεζόν και τα λεγόμενα του Κορακιού με τα Τρία Μάτια, στα ταξίδια αυτά στο χρόνο αν παραμείνεις στο παρελθόν για πολύ καιρό ή σε κάποιο σώμα, μπορείς να παραμείνεις εγκλωβισμένος εκεί για πάντα.

Η θεωρία αυτή σημειώνει τρεις απόπειρες του Μπράντον Σταρκ να σταματήσει τους White Walkers.

Οι τρεις απόπειρες

Η πρώτη αφορά τον Τρελό Βασιλιά, για τον οποίο προαναφερθήκαμε παραπάνω.

Η δεύτερη απόπειρα αφορά τον Μπράντον Σταρκ, τον Τέκτονα. Ο Μπράντον Σταρκ βοηθά στο χτίσιμο του Τείχους, εισχωρώντας στο σώμα του συνονόματου πρόγονού του που έμεινε γνωστός στην ιστορία όχι μόνο για το κτίσιμο του Τείχους αλλά και του Γουίντερφελ.

H τρίτη απόπειρα είναι με τον Night King και όσα περιγράφονται παρακάτω πιθανά θα συμβούν στη συνέχεια σύμφωνα πάντα με τη τρελή και συνάμα πιστευτή θεωρία. Ο Μπράντον Σταρκ βλέποντας πως κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον Night King, τώρα που έχει και δράκο, θα ταξιδέψει στο χρόνο πίσω, τη στιγμή τη δημιουργίας του, θα προσπαθήσει να μεταπείσει τα Παιδιά του Δάσους, που αυτά έμπηξαν το δρακόγυαλο στην καρδιά ενός από τους Πρώτους Ανθρώπους. Όμως αποτυγχάνει και σ’ αυτή του την απόπειρα, δίχως να μπορεί να επιστρέψει στο παρόν, παραμένοντας εγκλωβισμένος στο σώμα του Πρώτου Ανθρώπου. Με τις δυνάμεις που του δίνουν τα Παιδιά του Δάσους, σε συνδυασμό με τις δικές του, γρήγορα χάνει τον εαυτό του και μετατρέπεται στο μεγαλύτερο villain του Game of Thrones!

Οι αποδείξεις

Ποιες είναι οι αποδείξεις που επιβεβαιώνουν τη θεωρία; Η σκηνή παρακάτω:

Βλέπετε πως ο Μπράντον Σταρκ αντιδρά στο όραμά του; Πώς σφίγγει το χέρι του όταν ο Πρώτος Άνθρωπος μετατρέπεται σε Λευκό Οδοιπόρο σαν να είναι αυτός δεμένος; Ή στη σκηνή παρακάτω που ο Βασιλιάς της Νύχτας αγγίζει τον Μπράντον Σταρκ σε ένα από τα οράματά του; Αυτό υποδηλώνει έναν δεσμό που ενώνει τους δύο αυτούς χαρακτήρες. Ο Night King και ο Μπράντον Σταρκ είναι το ίδιο πρόσωπο σε δυο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Παγιδευμένος στο παρελθόν χιλιάδες χρόνια από τη μια, και σακάτης στο Γουίντερφελ από την άλλη, ως το Κοράκι με τα Τρία Μάτια.

Δείτε και την εικόνα παρακάτω. Δεν μοιάζουν αρκετά οι δύο αυτοί χαρακτήρες;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.