Η “Τριλογία του Κόσμου” στην μικρή οθόνη (τρέιλερ)

Τα συναρπαστικά μυθιστορήματα του Φίλιπ Πούλμαν  “Τριλογία του Κόσμου” μεταφέρονται ξανά στην οθόνη, στην μικρή αυτή τη φορά, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Οσκαρικού… Τομ Χούπερ.

Το 2007 οι Ντάνιελ Κρεγκ, Νικόλ Κίντμαν και Εύα Γκριν δεν κατόρθωσαν όσο και να προσπάθησαν να “σώσουν” την κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου βιβλίου της τριλογίας του Μπιλ Πούλμαν «Αστέρι του Βορρά». Η ταινία ναυάγησε εισπρακτικά και μαζί της όποιες ελπίδες και φιλοδοξίες υπήρχαν για τα επόμενα βιβλία.

Οκτώ χρόνια μετά άνοιξε πάλι μια συζήτηση ώστε τα γνωστά βιβλία να μεταφερθούν και πάλι με τον Τζακ Θορν («Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί») να αναλαμβάνει χρέη σεναριογράφου και τον Τομ Χούπερ να τίθεται επικεφαλής στο εν λόγω εγχείρημα.

Και απ’ ότι φαίνεται οι προσπάθειες αυτές απέφεραν καρπούς, αφού το πρώτο τρέιλερ επιτέλους κυκλοφόρησε συστήνοντάς μας το σπουδαίο του καστ γεμάτο κινηματογραφικούς αλλά και τηλεοπτικούς αστέρες, προαναγγέλλοντας παράλληλα και την άφιξή της μέσα στο 2019.

Η Ντάφνι Κιν, η πολυαγαπημένη χαρακτήρας της ταινίας “Logan”, υποδύεται την νεαρή Λύρα Μπελακουά, ο Τζέιμς ΜακΑβόι τον μυστηριώδη Λόρδο Ασριελ, τον θείο της Λύρα, ο Λιν-Μάνιουελ Μιράντα τον Λι Σκόρσμπι, και η Ρουθ Γουίλσον («The Affair») την αδυσώπητη Μαρίσα Κούλτερ.

Η σειρά έχει σκοπό να καλύψει όλα τα βιβλία με την πρώτη σεζόν να αποτελείται από οκτώ επεισόδια και με τη δεύτερη ήδη να έχει πάρει το “πράσινο φως”.

Η τριλογία ακολουθεί την ενηλικίωση των δύο κύριων χαρακτήρων, της Λύρας Μπελακουά και του Γουίλ Πάρι, καθώς αυτοί ταξιδεύουν ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα.

Τα βιβλία καταπιάνονται με τη σχέση επιστήμης-θρησκείας και πολιτικής εξουσίας και συνδυάζουν διάφορες παραλλαγές ιστοριών της Βίβλου με μια σκληρή κριτική στις οργανωμένες θρησκείες και την επιρροή τους. Τα βιβλία αλλά και η ταινία δέχθηκαν στο παρελθόν επιθέσεις από θρησκευτικές οργανώσεις. Ας ελπίσουμε όλα αυτά να μην επισκιάσουν τη δεύτερη αυτή προσπάθεια.

Παρακάτω η σύνοψη του πρώτου εκ των τριών βιβλίων:

“Χωρίς αυτό το παιδί θα πεθάνουμε όλοι.  Η Λύρα και το δαιμόνιό της ζουν ελεύθερα και ανέμελα ανάμεσα στους λογίους του Κολεγίου Τζόρνταν, στην Οξφόρδη. Αλλά η μοίρα που έχει γραφτεί για εκείνη από τότε που γεννήθηκε την οδηγεί σ’ ένα επικίνδυνο ταξίδι στον παγωμένο Βορρά, σε αναζήτηση ενός φίλου που έχει απαχθεί. Πρόκειται για ένα ταξίδι που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες πέρα από τον δικό της κόσμο…”.