Η Stagecraft τεχνολογία θα αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι ταινίες και σειρές…

Η Stagecraft τεχνολογία θα αντικαταστήσει σε πολλές περιπτώσεις τις πράσινες οθόνες που κατακλύζουν τα μπλοκμπάστερ. Η αρχή ήδη έγινε με το ‘Mandalorian’.

O ανταγωνισμός στο τηλεοπτικό τοπίο τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλος. Οι διαδικτυακές πλατφόρμες τύπου Netflix αυξάνονται συνεχώς προσφέροντας σε χαμηλή τιμή μια μεγάλη γκάμα ταινιών και σειρών. Για να επιζήσουν του ανταγωνισμού, αλλά και για να ξεχωρίσουν από τις υπόλοιπες, τα συνδρομητικά αυτά κανάλια κάνουν δικές τους παραγωγές, ψάχνοντας παράλληλα νέους τρόπους που θα τους βοηθήσουν να μειώσουν τους αρκετά αυξημένους προϋπολογισμούς αυτών, χωρίς να στερούνται ωστόσο της απαιτούμενης ποιότητας…

Η stagecraft τεχνολογία, απόρροια των ψηφιακών εξελίξεων, βάζει ένα λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση, και σε πολλές περιπτώσεις θα αντικαταστήσει  τις ‘πράσινες οθόνες’ που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα μπλοκμπάστερ. Χρησιμοποιήθηκε ήδη εκτενώς στο “Mandalorian”, την πρώτη live action σειρά που βασίζεται στον Πόλεμο των Άστρων της Disney.

Ο Τζον Φαβρό, σκηνοθέτης της, αντί να κάνει τα απαιτούμενα εξωτερικά γυρίσματα, χρησιμοποίησε αντ’ αυτού τεράστιες οθόνες LED υψηλής ανάλυσης πολλών μέτρων, που τοποθετήθηκαν περιμετρικά, απεικονίζοντας τον περιβάλλοντα χώρο των εκάστοτε σκηνών, αλληλεπιδρώντας ταυτόχρονα με τις κάμερες στο σετ, σαν ένα ολοκληρωμένο τρισδιάστατο background που ‘κινείται’ ανάλογα με τις απαιτήσεις του σκηνοθέτη. Αυτό αποκαλύπτουν οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς που δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας.

Η stagecraft τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο για τις ανάγκες γυρισμάτων σε φυσικούς χώρους, αλλά και σε πιο πολύπλοκα σετ  με αρκετά σκηνικά αντικείμενα, όπως το σκάφος του «Μάντο», κάνοντας ευκολότερη τη ζωή του διευθυντή φωτογραφίας και των ηθοποιών, ακόμη και των ειδικών των οπτικών εφέ που δεν χρειάζεται να κάνουν πολύωρες παρεμβάσεις στο post production.

Η stagecraft τεχνολογία θα βοηθήσει πολλούς νέους σκηνοθέτες και ανεξάρτητους παραγωγούς που δεν στηρίζονται στα εκατομμύρια των χολιγουντιανών στούντιο να υλοποιήσουν τις ιδέες τους που μέχρι πρότινος δεν θα μπορούσαν λόγω αυξημένου μπάτζετ.

Πάρτε μια πρώτη γεύση παρακάτω: