Η πρώτη φωτογραφία από τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Άλπεις»

Μέσω του flix.gr δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «Άλπεις» καθώς και μια πιο λεπτομερής σύνοψη. Επίσης μαθαίνουμε πως προέκυψε και ο τίτλος του νέου του δημιουργήματος, γιατί πήρε δηλαδή τον τίτλο «Άλπεις». Αρκετές νέες λεπτομέρειες που κάνουν την ταινία άκρως ενδιαφέρουσα.

Αρχικά στο πρώτο αυτό στιγμιότυπο που προέρχεται από την ταινία, απεικονίζεται μία από τους πρωταγωνιστές, η Αγγελική Παπούλια. Η φωτογραφία δεν αποκαλύπτει κάτι το σημαντικό, το μόνο που διαπιστώνουμε, είναι οτι θα ενσαρκώνει μάλλον τη «Νοσοκόμα» της ιστορίας, μέλος μιας παράνομης επιχείρησης «αντικατάστασης νεκρών προσώπων».

Οι «Άλπεις» του Λάνθιμου, επικεντρώνονται σε μια ομάδα ανθρώπων που αναλαμβάνουν με αμοιβή να υποδύονται νεκρούς, ώστε να γίνεται πιο εύκολο για τους τεθλιμμένους συγγενείς .
Σύμφωνα με το flix.gr τέσσερα είναι τα άτομα της ιδιότυπης αυτής ομάδας
μια «Νοσοκόμα», ένας «Οδηγός Ασθενοφόρου», μια «Γυμνάστρια» κι ένας «Προπονητής» με αρχηγό τον «Οδηγό» που έχει ως κωδικό όνομα “Mont Blanc” από το όνομα της υψηλότερης  κορυφής των Άλπεων, εξ’ ου και ο τίτλος.

«Το εύρος και η ποικιλία των ρόλων τους είναι εξαιρετικά μεγάλη, αλλά δεν αναλαμβάνουν οποιαδήποτε δουλειά. Οι αντικαταστάτες θα πρέπει να ταυτίζονται με τους νεκρούς που αντικαθιστούν, να εμπνέονται από τις ζωές τους. Για να υποδυθούν τους ρόλους τους, κάνουν έρευνα, πρόβες και προσέχουν ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια».

Απ’ ότι φαίνεται ο Λάνθιμος με τους αντικαταστάτες του, έχει σκοπό να μας ταξιδέψει σε ακόμη πιο σκοτεινά και πιο άβολα μονοπάτια γεμάτα θλίψη, αλλά και μεταφυσικά. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει την ευκαιρία να βρεθεί και πάλι πρόσωπο με πρόσωπο με τον άνθρωπο που έχασε, να μιλήσει ξανά μαζί του, να έχει ακόμα μία τελευταία επαφή ακόμη και αν δεν είναι ο ίδιος.
Στην ταινία που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ της Βενετίας τέλη Αύγουστου  πρωταγωνιστούν οι Αγγελική Παπούλια, Αρης Σερβετάλης, Αριάν Λαμπέντ και Τζόννυ Βεκρής, ενώ στο σενάριο βρίσκουμε τον Ευθύμη Φιλίππου και τον Γιώργο Λάνθιμο
Πέρυσι μιλώντας στο The Playlist o σκηνοθέτης για τις «Άλπεις» είχε πει:

«…είναι εντελώς διαφορετική ιστορία (σε σχέση με τον Κυνόδοντα). Πρόκειται κυρίως για το θάνατο και την υποκατάστασή του κατά κάποιο τρόπο. Αν μπορούσατε να αντικαταστήσετε τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους με άλλους ανθρώπους και πόσο δύσκολο μπορεί να είναι. Περιλαμβάνει τις ιστορίες πολλών ανθρώπων, και υποθέτω ότι έχει ομοιότητες με τον «Κυνόδοντα» στο ύφος της, γιατί είναι αρκετά σκοτεινή, αλλά και αστεία. Είναι αντιφατική, όπως ο “Κυνόδοντας”». 

Παρακάτω η πρώτη φωτογραφία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.