Η πρώτη ελληνική σειρά με βρικόλακες είναι γεγονός και τη φέρνει το netwix

Το netwix το ιντερνετικό αδερφάκι του Αnt-1 δοκιμάζεται σε κάτι πολύ καινούργιο για τα ελληνικά δεδομένα… Μια action – horror διαδικτυακή σειρά με απέθαντους και αιμοσταγείς βρικόλακες σε σενάριο Ζήση Ρούμπου και σκηνοθεσία Βασίλη Αντωνιάδη

Το Athens Dark, έτσι ονομάζεται αυτή η μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων διάρκειας 10 λεπτών, θα προσπαθήσει να σταθεί “αξιοπρεπώς” σ’ ένα είδος που η ελληνική κινηματογραφική αλλά και τηλεοπτική κοινότητα, είναι η αλήθεια, δεν έχει και μεγάλη εμπειρία (για να μη πω μηδαμινή).

Ούτε τα μπάτζετ που απαιτούνται, ούτε το ανάλογο δυναμικό, ούτε την απαραίτητη τεχνογνωσία διαθέτουμε για να στηρίξουμε μια τέτοια παραγωγή, αυτό έχουν αποδείξει ανάλογες φιλότιμες προσπάθειες στο χώρο στο παρελθόν. Και πολύ φοβάμαι, ούτε και αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία όσο αισιόδοξα και φιλόδοξα είναι αυτά που διαβάζεις στο μπλογκ του netwix που φιλοξενεί και το τρέιλερ της νέας αυτής σειράς που μπορείς να δεις παρακάτω, και που μας υπόσχεται μια παραγωγή κινηματογραφικού… επιπέδου. Ευχάριστη βέβαια έκπληξη αποτελούν η συμμετοχή του Δημήτριου Πιατά σε τούτο το πρότζεκτ, και τα κάπως ικανοποιητικά ψηφιακά εφέ του τρέιλερ.

Δεν φέρνω καμία αντίρρηση πως το μέλλον είναι το διαδίκτυο, αυτό καταδεικνύει η επιτυχία του netflix που έχει διεισδύσει επαρκώς και στην ελληνική αγορά με μια μεγάλη γκάμα σειρών και ταινιών, αλλά και η προσπάθεια της Ντίσνεϊ να κάνει ανάλογη πλατφόρμα στο μέλλον, ως εκ τούτου η συγκεκριμένη κίνηση του netwix δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη. Η πλατφόρμα της, ωστόσο, διαθέτει ως επί το πλείστον κωμικές σειρές με περιορισμένο μπάτζετ, αν κάνεις μια περιήγηση στο site τους, που αξιοποιεί κυρίως το νεανικό δυναμικό του καναλιού του ant-1, όχι όμως κάτι αντίστοιχο του φιλόδοξου “Athens Dark”, επομένως δεν υπάρχει και η αντίστοιχη εμπειρία. Παρόλα αυτά, καλή αρχή εύχομαι, αν και το κόνσεπτ φαντάζει κάπως παρωχημένο εν έτει 2018. Τα βαμπίρ και η μυθολογία τους μας έχουν αφήσει …χρόνους και έχουν πια χάσει την αίγλη τους.

Η σειρά θα προβληθεί την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και έχει ως πρωταγωνιστή τον Σπύρο Χατζηαγγελάκη της τηλεοπτικής Μουρμούρας. Συμμετέχουν επίσης οι Αντώνης Τανισκίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Γιώργος Τζωρτζάκης και Ελισάβετ Σπανού (Νάντια).

Παρακάτω το τρέιλερ και η υπόθεση της ταινίας από το μπλογκ του netwix.

Το Athens Dark, μία παραγωγή κινηματογραφικού επιπέδου, έρχεται στο netwix την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου. Αποτελείται από 8 10λεπτα επεισόδια, τα οποία βασίζονται σε ένα συναρπαστικό σενάριο που «γεννάει» έναν ολόκληρο κόσμο με αναφορές από κλασικές ταινίες του είδους, μέχρι την αρχαία ελληνική μυθολογία και μπλέκει με αριστοτεχνικό τρόπο τα οπτικά εφέ, με τις πιο εντυπωσιακές χορογραφίες μάχης και εξωτερικά γυρίσματα σε κεντρικά σημεία στην πόλη, που κάνουν τον θεατή να νιώθει πως αυτά που παρακολουθεί πράγματι συμβαίνουν στη σημερινή Αθήνα.

Υπόθεση:

Ο Ορφέας (Σπύρος Χατζηαγγελάκης) είναι ένας νεαρός δημοσιογράφος που βλέπει τη ζωή και την καριέρα του να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Όταν του αναθέτουν να καλύψει τη συναυλία ενός goth συγκροτήματος, δεν φαντάζεται πως μπροστά στα μάτια του θα γίνει μια φονική μάχη ανάμεσα σε βαμπίρ και Κυνηγούς Βρυκολάκων, η οποία θα του αποκαλύψει τον αθέατο κόσμο που υπάρχει ανάμεσά μας εδώ και αιώνες. Σύντομα ο Ορφέας θα δει τον Μάξιμο (Αντώνης Τανισκίδης), ένα επιθετικό πανάρχαιο βαμπίρ να του προσφέρει κάτι που ποτέ δεν φανταζόταν: την αιώνια ζωή, αλλά και την ευκαιρία να εκδικηθεί αυτούς που σκότωσαν τον καλύτερό του φίλο και κρατούν αιχμάλωτη την κοπέλα του.