Η πρώτη αφίσα από την ταινία «The Social Network» που είναι βασισμένη στη ζωή του ιδρυτή του facebook

H Columbia Pictures έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη αφίσα από την ταινία “The Social Network”. Ο David Fincher είναι ο σκηνοθέτης  της νέας αυτής ταινίας που αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2010. Η νέα ταινία θα έχει τίτλο The Social Network και θα έχει ως υπόθεση την ιστορία του Facebook, με κεντρικό θέμα τον ιδρυτή Mark Zuckerberg και τη χρονική περίοδο κατά την οποία δημιουργήθηκε η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Andrew Garfield and Joe Mazzello.  Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Ben Mezrich «The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, a Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal» το όποιο αναφέρεται στην ζωή των δύο ιδρυτών του facebook Eduardo Saverin και Mark Zuckerberg.
Το βιβλίο περιγράφει  τα εξής: Ο Eduardo Saverin και Mark Zuckerberg είναι δύο συμφοιτητές και πολύ καλοί φίλοι. Είναι δύο πολύ μεγάλα μυαλά στα μαθηματικά αλλά και λίγο «αδέξιοι» όσον αφορά τις γυναίκες. Ο Eduardo σκέφτηκε ότι το εισιτήριο του στην κοινωνική αποδοχή είναι να μπορέσει να προσκληθεί σε κάποια από τις Λέσχες οι οποίες έχουν μεγαλώσει και αναθρέψει γενιές των πιο ισχυρών ανθρώπων στον κόσμο στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ο Μαρκ από την άλλη δεν έδινε καμία απολύτως σημασία σε όλα αυτά, και ήταν ένας άσσος πρώτης γραμμής όσον αφορά τους υπολογιστές. Την δυνατότητα του αυτή εκμεταλλεύτηκε για να βρει ένα πιο άμεσο τρόπο στο να ανεβεί κοινωνικά και να γίνει αρεστός στις γυναίκες… Μια βραδιά ο Mark έκανε hacking  στο σύστημα της σχολής  και δημιούργησε  μια βάση δεδομένων όλων των σπουδαστριών στην πανεπιστημιούπολη. Ο server καταστράφηκε και παρατρίχα ο Mark να αποβληθεί από το σχολείο. Έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα για το facebook. (Στην πραγματικότητα ακόμη δεν έχει  ξεκαθαριστεί τι πραγματικά έχει γίνει γιατί υπάρχουν διάφορες απόψεις για το θέμα, και έχουν γίνει ατελείωτες δίκες για το θέμα).
Αυτό που επακολούθησε ήταν μια ζωή χλιδής. Σιγά – σιγά η καλή σχέση των δύο συμφοιτητών ξεθώριασε και η στενή φιλία  μετατράπηκε σε μια απίστευτη δικαστική διαμάχη. Η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι ενώ το Facebook έγινε επιτυχία γιατί μπόρεσε να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, κατάφερε να χωρίσει δύο φίλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.