Η πέμπτη ταινία «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» θα βγει στις αίθουσες το 2013 του Αγίου Βαλεντίνου (!) Ο Μακλέιν αποκτά διάδοχο

Δεν ξέρω αν σας άρεσε η τέταρτη ταινία του «Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει» ή αν θεωρήσατε όπως και εγώ ότι ήταν κάτι που είχε ξεφύγει εντελώς από τις προηγούμενες ταινίες, (και από την πραγματικότητα, η σκηνή με το F35 ακόμα δεν μου έχει φύγει από το μυαλό,) ο Τζον Μακλέιν πάντως και αν εγέρασε, όπως έχει ανακοινωθεί, επιστρέφει για μια ακόμη ταινία με σκηνοθέτη τον Τζον Μουρ (Max Payne). Ο αγέραστος Μπρους Γουίλις θα υποδυθεί και πάλι τον σχεδόν απίθανο να σκοτώσεις Τζον Μακλέιν και σήμερα έχουμε ένα σωρό πληροφορίες για την επερχόμενη ταινία επίσημες και ανεπίσημες.
Οι επίσημες είναι ότι η ταινία θα τιτλοφορείται “A Good Day to Die Hard” και θα προβληθεί στις αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, του Αγίου Βαλεντίνου και οι ανεπίσημες αλλά από σίγουρη πηγή, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fox, προέρχονται από το slashfilm.com.
Η κυριότερη πληροφορία είναι ότι ο Μακλέιν αποκτά διάδοχο. Κάποιος που θα συνεχίσει το φραντσάιζ από εδώ και πέρα. Τι νομίζατε ότι θα μέναμε μόνο στο Νο 5; Όχι βέβαια. Ηθοποιός δεν έχει ακόμα συμφωνήσει αλλά στην πέμπτη ταινία θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να γνωρίσουμε τον γιο του Μακλέιν που θα αναλάβει από εδώ και πέρα. (Εκτός αν εννοεί βέβαια τον Τζάστιν Λονγκ από την τέταρτη ταινία, o οποίος είναι σαν γιος του, αλλά μάλλον δεν στέκει γιατί ψάχνουν για νέο ηθοποιό).
Οι υπόλοιπες έχουν σχέση με την υπόθεση.  Ο Μακλέιν αυτή τη φορά θα ταξιδέψει στη Ρωσία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Τζον Μακλέιν ταξιδεύει στη Μόσχα για να μπορέσει να βγάλει τον ξεροκέφαλο γιο του από τη φυλακή για κάτι που έκανε, αλλά όταν φτάνει εκεί, τα γεγονότα γύρω από τη σύλληψη του γιου του δεν είναι όπως φαίνονται και ο κόσμος απειλείται από τρομοκρατικά χτυπήματα.
Επίσης, η Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ δεν επιστρέφει στο φραντσάιζ ως κόρη του Μακλέιν.
Πάντως οι καταστροφές που κάνει ο Μπρους Γουίλις ως Μακλέιν ολοένα και επεκτείνονται, από το κτίριο στην πρώτη ταινία και το αεροδρόμιο στη δεύτερη, φτάσαμε πια στην Ρωσία.