Μία από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της επόμενης χρονιάς είναι η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη,από τον Στιβεν Σπίλμπεργκ σε συνεργασία με τον Πίτερ Τζάκσον, ενός από τα πιο επιτυχημένα κόμικς παγκοσμίως, με περισσότερες από διακόσια εκατομμύρια πωλήσεις.  Και ποιο είναι αυτό; «Οι περιπέτειες του Τεντέν». Ο Τεντέν, ο βέλγος δημοσιογράφος, o κεντρικός ήρωας του ομώνυμου κόμικ του Ερζέ  ζωντανεύει το Δεκέμβριο του 2011 με την ταινία «Ο Τεντέν και το μυστικό του Μονόκερου». Δυο μεγάλοι σκηνοθέτες συνεργάζονται και εξιστορούν τις περιπέτειες του χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ο Στιβεν Σπίλμπεργκ έχει σκηνοθετήσει την ταινία με πραγματικούς ηθοποιούς, ο Τζειμι Μπελ υποδύεται τον Τεντέν και ο Αντι Σέρκις τον Καπετάνιο Χάντοκ, οι κινήσεις τους θα μεταφερθούν σε 3D και ο Πίτερ Τζάκσον  με την εταιρία του WETA θα καλύψει τα πλάνα της ζωντανής δράσης με CGI animation. Το Σαββατοκύριακο το περιοδικό “Empire” δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες από το επερχόμενο φιλμ και είναι διαθέσιμες online.
Παρακάτω θα δείτε μια πρώτη ματιά πως θα φαίνεται ο Τεντέν  και ο Καπετάνιος Χάντοκ στην ταινία αυτή.
Ο Πιτερ Τζακσον στο περιοδικό εξήγησε γι’ αυτή τους την απόφαση:
«Με την ζωντανή δράση θα έχει ηθοποιούς να υποδύονται τον Κάπτεν Χάντοκ και τον Τεντέν. Θα κάνεις κάστινγκ με ηθοποιούς που τους μοιάζουν. Δεν θα μοιάζει όμως με την πένα του Ερζέ. Θα είναι κάτι διαφορετικό. Με το CGI μπορούμε να ζωντανέψουμε τον κόσμο του Ερζέ, θα διατηρήσουμε τα πρόσωπα τους, θα κάνουμε  τα πάντα να μοιάζουν το έργο του Ερζέ, αλλα θα τον κάνουμε πιο φωτο-ρεαλιστικό».
Παρακάτω οι πρώτες εικόνες που είναι δουλεμένες με μεγάλη λεπτομέρεια:

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.