Πιστεύετε πως γίνονται εξορκισμοί στην σημερινή εποχή; Με αυτό το θέμα, την “σκοτεινή” πλευρά της καθολικής εκκλησίας, καταπιάνεται η νέα ταινία του Μίκαελ Χαφστρομ (1408) με πρωταγωνιστές τον Anthony Hopkins και τον Ιρλανδό  Colin O’Donoghue. Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στο βιβλίο του Matt Baglio The Rite: The Making of a Modern Exorcist το οποίο διεισδύει στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας και ασχολείται με τον εξορκισμό στις ημέρες μας. Ένα από τα πράγματα που κάνει το βιβλίο ενδιαφέρον και ξεχωριστό και ελπίζω να συμβαίνει και με την ταινία, ελπίζω το trailer να μην έχει σχέση με την υπόλοιπη ταινία, είναι η προσέγγιση της καθολικής εκκλησίας απέναντι στο θέμα. Ότι δηλαδή ο εξορκιστής και η καθολική εκκλησία πρέπει να αποκλείσει όλες τις πιθανότητες πριν προβεί σε εξορκισμό, ψυχιατρικές παθήσεις κ.α. Επίσης το βιβλίο δείχνει την “σκληρή” εκπαίδευση που χρειάζεται για να διοριστεί κάποιος εξορκιστής σε μία επισκοπή.
Η ταινία έχει προγραμματιστεί να βγει στις αμερικάνικες αίθουσες τον Ιανουάριο του 2011.
Παρακάτω το trailer και η περιγραφή της ταινίας:

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η ταινία «Τhe Rite»( Η Ιεροτελεστία) ακολουθεί τον φοιτητή Μάικλ Κόβακ (Colin O’Donoghue), ο οποίος παρακολουθεί απρόθυμα μαθήματα εξορκισμού στο Βατικανό. Οσο βρίσκεται στη Ρώμη, συναντά ένα ανορθόδοξο ιερέα, τον πατέρα Λούκας (Anthony Hopkins), ο οποίος τον εισάγει στην πιο σκοτεινή πλευρά της πίστης του. Σκηνοθετεί ο Μικαελ Χαφστρομ (“1408”), “Η Ιεροτελεστία” είναι ένα υπερφυσικό θρίλερ που αποκαλύπτει ότι ο διάβολος μπορεί να εισχωρήσει στα πιο ιερά μέρη της γης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.