H υπόθεση της ταινίας “Προμηθέας” του Ρίντλεϊ Σκοτ διέρρευσε;

Το πρίκουελ , όπως αρχικά είχε χαρακτηριστεί, της ταινίας “Alien” του Ρίντλει Σκοτ και που αργότερα μετατράπηκε σε πρωτότυπη ιστορία με τον τίτλο «Προμηθέας» αλλά με πολλά ίδια χαρακτηριστικά από το “Alien” έχει την πρώτη της επίσημη σύνοψη.
Πολλά έχουν ειπωθεί για τον «Προμηθέα» του Ρίντλει Σκοτ τις τελευταίες ημέρες. Το μοναδικό πράγμα που γνωρίζαμε μέχρι πριν από επίσημα χείλη ήταν ότι ο συνδετικός κρίκος με το “Alien” του 1979 ήταν ο space jockey, ένα περίεργο πτώμα, ένα εξωγήινος που εμφανίζεται στην ταινία, απολιθωμένος σε ένα πιλοτήριο, αλλά και η πρόσφατη δήλωση του Σκοτ για την ταινία:
“Το διαστημικό ταξίδι, μεταφορικά, είναι μια πρόκληση απέναντι στους θεούς. Η Nasa και το Βατικανό συμφωνούν ότι είναι μαθηματικά αδύνατο να είμαστε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα χωρίς μια μικρή βοήθεια. Μ’ αυτό ασχολούμαστε (στην ταινία). Κάποιες από τις ιδέες του Έριχ Φον Ντάινικεν (Αρχαίοι Θεοί), από πού προήλθαν οι άνθρωποι”.
Όλα αυτά μέχρι που μια “ψευδής” λεπτομερής σύνοψη της ταινίας πριν τέσσερις ημέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, που έκανε τα πράγματα άνω – κάτω και που είχε ως αποτέλεσμα μια διάψευση και μια νέα ανακοίνωση για την υπόθεση  από τη Fox.

Παρακάτω η επίσημη υπόθεση της ταινίας μετά τη διάψευση:

«Ο οραματιστής σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στο είδος που βοήθησε να καθοριστεί, δημιουργώντας μία πρωτότυπη επική ταινία επιστημονικής φαντασίας τοποθετημένη στις πιο επικίνδυνες γωνιές του σύμπαντος. Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα από επιστήμονες και εξερευνητές σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα δοκιμάσει τα σωματικά και ψυχικά τους όρια και θα τους αφήσει σε έναν μακρινό κόσμο, όπου θα ανακαλύψουν τις απαντήσεις στις πιο μεγάλες ερωτήσεις μας, για το απόλυτο μυστήριο της ζωής».


Τι ανάγκασε τη Fox σ’ αυτή την κίνηση; Οι λεπτομέρειες της “ψεύτικης” σύμφωνα με τα γνωστά στούντιο υπόθεση. Σαν να δόθηκε από κάποιον που γνωρίζει.  H “ψεύτικη υπόθεση” είναι τόσο καλή που μοιάζει αληθινή. Μάλιστα θα παρατηρήσετε αν τη διαβάσετε παρακάτω, ότι μοιάζει και με την επίσημη σύνοψη της Fox αλλά και ταυτίζεται με πολλά από τα λεγόμενα του σκηνοθέτη.
(Προειδοποίηση) Βέβαια αν μία στο εκατομμύριο είναι αληθινή έχει πολλά spoilers!!!
Διαβάστε την παρακάτω:

Γη. Έτος 2058.


Αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αφρική αποκαλύπτουν εξωγήινα ευρήματα, που οδηγούν στο ότι οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν γενετικά από μια προηγμένη εξωγήινη φυλή (Space Jockey). Αυτοί οι «Alien – θεοί» «διαμόρφωσαν» επίσης τη Γη, ώστε να καταστεί κατοικήσιμη για τις ανθρώπινες δημιουργίες τους. Μεταξύ των ευρημάτων υπάρχουν συντεταγμένες για την πατρίδα των εξωγήινων θεών, για τον Παράδεισο. Μήνες αργότερα η Weyland Corp εκτοξεύει το διαστημόπλοιο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και το πλήρωμά του, στο βαθύ διάστημα για να κάνει την πρώτη επαφή. Χάρη στο ταξίδι με ταχύτητα φωτός λίγα χρόνια αργότερα, ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ εισέρχεται στον Zeta Riticuli αστερισμό. Οι άνθρωποι  είναι καλοδεχούμενοι από τους δημιουργούς τους, και μετέπειτα μεταφέρονται περαιτέρω στο διάστημα σε ένα τρομακτικό αλλά συναρπαστικό κόσμο.  Οι εξωγήινοι – θεοί είναι περήφανοι για τα “παιδιά” τους, τη δημιουργία τους που έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο νοημοσύνης.


Ως ανταμοιβή  προσφέρουν στους ανθρώπους γνώσεις από την εκπληκτική τους βιο- τεχνολογία. Αλλά για ένα μέλος του πληρώματος του Προμηθέα αυτό δεν είναι αρκετό. Σε μια προδοτική πράξη κλέβει τον «βιο- κώδικα» για τον μετασχηματισμό (τη διαμόρφωση των πλανητών), μια τεχνολογία που είναι η προέλευση της δύναμης των «θεών», που θα μπορέσει να κάνει τους ανθρώπους ίσους με τους θεούς. Οι εξωγήινοι μπορεί να είναι  επιστήμονες, αλλά είναι επίσης αδίστακτοι κατακτητές, καταστροφείς του κόσμου που δεν θα δεχτούν ποτέ τον άνθρωπο ως ίσο.
Θα απελευθερώσουν στο ανθρώπινο πλήρωμα που προσπαθεί να αποδράσει το αγαπημένο τους βιο-όπλο, ένα πλάσμα που χρησιμοποιείται για να “καθαρίσει” κόσμους πριν τον εποικισμό. Όμως κάτι δεν πάει καλά στη διαδικασία και οι άνθρωποι καταφέρνουν να μετατρέψει το βιο-όπλο κατά των κατασκευαστών τους. Δημιουργούν ένα πιο έξυπνο, πιο τρομακτικό είδος που καταστρέφει τα πάντα. Τα πλάσματα  θα εξαφανίσουν τον «Παράδεισο». Ότι έχει απομείνει από το πλήρωμα του Προμηθέα καταφέρνει να ξεφύγει από τον καταδικασμένο πλανήτη.


Στα ίχνη τους όμως βρίσκεται ένας επιζών «εξωγήινος- θεός» με μία ύστατη αποστολή.
Να φέρει την οργή των θεών στη Γη”.

Πώς σας φαίνεται, παρ’ όλο που η υπόθεση αυτή δεν είναι αληθινή αλλά φανταστική;

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Μάικλ Φασμπίντερ (Inglourious Basterds), Γκάι Πιρς (Memento), Σαρλίζ Θερόν (Monster), Νούμι Ραπάς (The Girl with the Dragon Tattoo) Ίντρις Έλμπα (RocknRolla), Μπεν Φόστερ (The Mechanic).
Η ταινία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Ιούνιο 2012.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.