Ελληνικό trailer για την ταινία των αδελφών Ταβιάνι «Ο Καίσαρας Πρέπει Να Πεθάνει»

Η κάμερα των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι εισχωρεί στη φυλακή Ρεμπίμπια, στα προάστια της Ρώμης, και καταγράφει την οντισιόν, τις κουβέντες και τη διανομή των ρόλων, τις προετοιμασίες, και εντέλει το ανέβασμα της παράστασης “Ιούλιος Καίσαρας”.
Κομμάτια της ταινίας έχουν γυριστεί σε ασπρόμαυρο φιλμ για να τονιστεί η διαφορά μεταξύ θεάτρου και πραγματικότητας. Οι ηθοποιοί, οι φυλακισμένοι, μέσω του έργου του Σαίξπηρ, μιλάνε για την ελευθερία, για τη δύναμη της εξουσίας, τη διαφθορά, το μίσος, τη βία και το φόνο, που είναι γι’ αυτούς ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους μέσα στη φυλακή. Οι κρατούμενοι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα, και μας συστήνονται λέγοντάς μας τις αληθινές τους ιστορίες στην αρχή του φιλμ, παρόλο που οι σκηνοθέτες τους είχαν προτείνει να «καλύψουν» τα ονόματά τους και να «διαμορφώσουν» τις πραγματικές τους ιστορίες.
Η ταινία αποτελεί μια μεταφορά όλο συμβολισμούς, ένα πείραμα, το παιχνίδι αναμόρφωσης, ή καλύτερα τον άκρως ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης της ελευθερίας, με φόντο το περιβάλλον των φυλακών. Πως δηλαδή κλείνεται ο ρεαλισμός σε πλαίσια, και μεταγράφεται διαμέσου της τέχνης ενός κλασικού έργου του Σαίξπηρ.
Δείτε το παρακάτω:

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.