Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο “Before the Flood”

Μπορεί ένας αστέρας του κινηματογράφου και η δημοφιλία του, να προσθέσουν έστω και ένα μικρό λιθαράκι στον αγώνα ενάντια στην περιβαλλοντική κρίση, στην επερχόμενη αλλαγή του κλίματος και την υπερθέρμανση του πλανήτη; Ακόμη και αν δεν έχει κάποια εξειδίκευση, όπως ο ίδιος επισημαίνει παρακάτω, όντας μάλιστα ο ίδιος απαισιόδοξος πως τίποτα δεν μπορεί πια να αντιστραφεί;


Η απάντηση είναι ναι, ακολουθώντας τον στο ταξίδι του παρακάτω, καθώς ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Λεονάρντο ΝτιΚάπριο με την ιδιότητα του Αγγελιοφόρου της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών μιλά πολύ ειλικρινά και η άποψή του είναι ταυτόσημη με τη δική σου. Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις τι συμβαίνει με τον πλανήτη σου, δεν θα έχεις καλύτερη ευκαιρία.
Θα ήταν τέλειο να είχε και υπότιτλους έτσι ώστε να μπορεί να διαδοθεί σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Ο Ντι Κάπριο ξεκινά την αφήγησή του με εντυπωσιακό τρόπο με έναν πίνακα του Ιερώνυμου Μπος “Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων“. Σε ένα σημείο του ντοκιμαντέρ χαρακτηρίζει τις περιοχές που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή πετρελαίου από άμμο σε μια εταιρία του Καναδά ως Μόρντορ (από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών) με τον εκπρόσωπο της εταιρίας αποσβολωμένο να μην κατανοεί τον χαρακτηρισμό.
Δείτε το παρακάτω. Η μουσική του ντοκιμαντέρ έχει δημιουργηθεί από το βραβευμένο δίδυμο Τρεντ Ρέζνορ – Άτικους Ρος. Προβλήθηκε από το Νάσιοναλ Τζεογράφικ χθες.

Το ‘Before the Flood’, σκηνοθετημένο από τν Φίσερ Στίβενς καταγράφει το τριετές προσωπικό ταξίδι του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού και αγγελιοφόρου της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ο οποίος παίρνει συνεντεύξεις από άτομα κάθε πτυχής της κοινωνίας και από τις δύο πλευρές και από τα ανεπτυγμένα έθνη αλλά και από τα αναπτυσσόμενα, που προσφέρουν τη δική τους μοναδική και ρεαλιστική οπτική για το τι πρέπει να συμβεί σήμερα και στο μέλλον για να εμποδιστεί η καταστροφή στον πλανήτη μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.