Δεν επιτρέπεται στην ταινία "The Social Network" να διαφημιστεί στο Facebook

Όλοι έχουμε δει το πρώτο και το δεύτερο trailer από την πολυαναμενόμενη ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ The Social Network που σχετίζεται με το facebook, τον ιδρυτή του και τον τρόπο δημιουργίας του. Και τα δύο trailer δεν παρουσιάζουν με το καλύτερο τρόπο το “αφεντικό” του facebook Mark Zuckerberg.  Ακούγονται οι λέξεις αλήτης, προδότης κ.τ.λ. Βέβαια η ταινία είναι βασισμένη σε βιβλίο.  Το All Things Digital δημοσίευσε ένα σχόλιο, υπευθύνου μάρκετινγκ, της ταινίας  το οποίο αναφέρει ότι οι παραγωγοί της ταινίας θα ήθελαν να διαφημιστούν στο facebook αν δεν υπήρχαν τόσο αυστηροί κανονισμοί. Οι όροι που θέτει το facebook; Το site κοινωνικής δικτύωσης,λοιπόν, δεν επιτρέπει διαφημίσεις που έχουν σχέση με το ίδιο, εκτός αν το site συνεργάζεται με το αντικείμενο της διαφήμισης.  Άρα φυσιολογικό είναι  η Sony να μην θέλει να το διαφημίσει στο facebook με τέτοιους όρους.  Από την άλλη, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του facebook λέει τα εξής: «Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ζήτησαν τους όρους και αποφάσισαν να μη διαφημιστούν. Νομίζω ότι ποτέ δεν μας έστειλαν ένα αντίγραφο της διαφήμισης, για να το εξετάσουμε».
Εγώ αυτό που συνειδητοποιώ είναι ότι δεν υπήρχε περίπτωση το facebook να επέτρεπε έστω και με μορφή διαφήμισης ή με κάποιο άλλο τρόπο, μέσω του site τους, να παρουσιαστεί η εταιρεία τους όπως την παρουσιάζει  η ταινία  Και όλα τα άλλα …

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.