2ο trailer για το “Hugo” του Μάρτιν Σκορτσέζε

Έχουμε δει ένα trailer τον Ιούλιο, το οποίο ήταν θαυμάσιο, έχουμε ακούσει τις πρώτες κριτικές μετά την προβολή – έκπληξη στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, οι οποίες ήταν εξαιρετικά θετικές, τι μας μένει να δούμε; Ένα ακόμη trailer για να πειστούμε, αλλά και μια νέα αφίσα.

Το δεύτερο trailer λοιπόν, από τη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Hugo» κυκλοφόρησε, ένα μήνα πριν την προβολή της στην αντίπερα όχθη, και είναι φανταστικό όπως και το προηγούμενο. Αυτή τη φορά βλέπουμε ακόμα περισσότερες σκηνές από τον υπέροχο τρισδιάστατο κόσμο που έχει χτίσει ο Μάρτιν Σκορτσέζε. Ο γνωστός σκηνοθέτης αν και δοκιμάζεται για πρώτη φορά σ’ αυτή την τεχνική, με τα trailer με κατάφερε να νιώσω ότι πρέπει να δω την ταινία σε 3D, γιατί θα χάσω ένα μέρος της δύναμής της. Ο Σκορτσέζε χειρίζεται τις τρεις διαστάσεις σαν επαγγελματίας του είδους και όχι ως πρωτάρης, αποδεικνύοντας περίτρανα ακόμη μια φορά το μεγαλείο του ταλέντου του.

Επίσης το νέο αυτό trailer μας δείχνει μια νέα υπόσταση της ταινίας που δεν είδαμε μέχρι στιγμής, το συναισθηματικό της κόσμο. Το τρισδιάστατο φιλμ του, η ταινία του για όλη την οικογένεια, δεν είναι μόνο φαντασία και παραμύθι, αλλά υπάρχουν έντονα ανθρώπινα συναισθήματα, που είχαν κρυφτεί ως τώρα. Βέβαια θα μου πείτε πόσα πράγματα μπορούν να χωρέσουν σε ένα trailer διάρκειας δυόμισι λεπτών.

Αν εξαιρέσουμε το ρυθμό της ταινίας, που όλες οι κριτικές τον αναφέρουν ως μείον, «μια ταινία που αισθάνεσαι ότι είναι δημιούργημα μιας άλλης εποχής» έτσι την περιγράφει το playlist στην κριτική του, έχω την αίσθηση ότι η νέα του ταινία, «φόρος τιμής στο κινηματογράφο», «ύμνος στη φαντασία», όπως την έχουν ήδη ονομάσει, (ο Μπεν Κίνγκσλει υποδύεται τον Ζορζ Μελιέ, ενώ εμφανίζεται για λίγο και ένας από τους αδερφούς Λυμιέρ, εφευρέτες του κινηματογράφου) θα αγγίξει και θα μαγέψει το κινηματογραφόφιλο κοινο.

Παρακάτω το νέο trailer και η υπόθεση της ταινίας.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Μπράιαν Σέλζνικ «Η εφεύρεση του Ουγκό Καμπρέ» και έχει ως κεντρικό ήρωα ένα ορφανό αγόρι που ζει μια κρυφή ζωή μέσα στις στοές ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι. Όταν όμως γνωρίζει ένα εκκεντρικό κορίτσι, ψάχνει την απάντηση για το μυστήριο που συνδέει τον πατέρα του, που έχασε πρόσφατα, τον περίεργο ιδιοκτήτη ενός μικρού καταστήματος παιχνιδιών και μια κλειδαριά σε σχήμα καρδιάς, χωρίς βέβαια το κλειδί της.