Λόραξ. Δείτε to πρώτο trailer

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα για τον Θίοντορ Σους Γκέισελ ή αλλιώς Δρ. Σους και τον «Λόραξ», πέρα από τον «Χόρτον» ένα άλλο δημιούργημα της ανεξάντλητης φαντασίας του αμερικανού συγγραφέα παιδικών βιβλίων και καρτουνίστα, που μεταφέρθηκε και αυτό στη μεγάλη οθόνη. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι όπως και η προηγούμενη ταινία έτσι και ο Λόραξ, αν και από διαφορετικό στούντιο, σε καταπλήσσει με την πολυχρωμία του, τους κόσμους που έχει δημιουργήσει ο Δρ Σους, αλλά και τους υπέροχους χαρακτήρες του.

Ο Λόραξ το γλυκύτατο αλλά οξύθυμο πορτοκαλί πλασματάκι που ζει στο δάσος και προστατεύει τα δέντρα, στο οποίο δανείζει τη φωνή του ο μοναδικός Ντάνι Ντε Βίτο, όχι μόνο θα σας κλέψει την καρδιά, από την πρώτη κιόλας στιγμή, αλλά θα περάσει μικρά μηνύματα για την περιβαλλοντολογική καταστροφή.

Από τους δημιουργούς του «Εγώ ο Απαισιότατος» και από τη φαντασία του Δρ. Σους έρχεται το 3D animation, «Λόραξ», μια προσαρμογή της κλασικής ιστορίας ενός πλάσματος που ζει στο δάσος. Η περιπέτεια κινουμένων σχεδίων ακολουθεί την περιπέτεια ενός 12χρονου του Τεντ, που ψάχνει για το μοναδικό πράγμα που μ’ αυτό θα κερδίσει την αγάπη της κοπέλας των ονείρων του. Για να το βρει πρέπει να ανακαλύψει την ιστορία του Λόραξ, του  γκρινιάρικου αλλά υπέροχου πλάσματος που παλεύει για να προστατεύσει τον κόσμο του. Ο Ντάνι Ντε Βίτο δανείζει τη φωνή στον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα ενώ ο Εντ Χελμς (Hangover) στον αινιγματικό Ονς-Λερ. Επίσης συμμετέχουν οι Ζακ Έφρον ως Τεντ, τον ιδεαλιστή νεαρό που ψάχνει τον Λόραξ και η Τέιλορ Σουίφτ την Όντρι, το κορίτσι των ονείρων του. Η γνωστή ηθοποιός Μπέτι Γουάιτ δανείζει τη φωνή στη γιαγιά του Τεντ τη Νόρμα. Ο Λόραξ είναι η τρίτη ταινία που δημιουργείται από την Universal και την Ιllumination, (Εγώ ο Απαισιότατος, Χοπ.)

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2012.

Παρακάτω το trailer: